2015-01-03 06:00

2015-01-20 23:18

Nyheter från sandlådan

POLITIK: Decemberuppgörelsen är en skam

Nu har vi fått Den så kallade decemberuppgörelsen där politikerna har hittat metoder för att sätta demokratin i Sverige ur spel. Några gammelmoderater har visserligen klagat på uppgörelsen, med hänvisning till att alla riksdagsmän enligt grundlagen själva ska ha rätt att få bestämma vad de ska få ha för åsikt i olika omröstningsfrågor.

Ja, det där med partipiska kan inte vara lätt, särskilt som den ännu inte valda partiledaren i Moderaterna lämnade över piskskaftet till sin främsta politiska motståndare i den där uppgörelsen. Att även småpartierna i Alliansen sedan var tvungna att medverka för att inte Alliansen skulle spricka är en annan sak. Det fritar dem från en del av ansvaret, men inte från hela skammen.

Därefter uppträdde demokratins mörkklädda dödgrävare i tv med kulörta slipsar i stället för vita, eller möjligen svarta. De saknar också stil och etikett, när demokratin ska avrättas och begravas.

Från Östersundstrakten rapporteras också att en busslast flyktingar vägrar att kliva ur bussen som de kom dit i. Det visar väl bara att Jämtland är ett ännu värre ställe att vistas på än det ställe där de kom ifrån? Duger det inte att bo i Jämtland, äta fett fläsk och bruna bönor och att låta kvinnorna uppträda utan skynke över huvudet, så tycker jag att deras uppehållstillstånd i det här landet borde begränsas till fem minuter. Det borde ge en tillräckligt lång tid för att tänka efter. Vi ska väl inte ta in folk som inte trivs hos oss?

Migrationsverket skulle åka till Östersund för att ”förhandla” kunde jag läsa på en kvällstidnings hemsida. Varför?

Nog är det tur att vi har politiska ledare som är så mycket klokare än du och jag och många andra bland folket...

Björn Arén

Åmål

Nu har vi fått Den så kallade decemberuppgörelsen där politikerna har hittat metoder för att sätta demokratin i Sverige ur spel. Några gammelmoderater har visserligen klagat på uppgörelsen, med hänvisning till att alla riksdagsmän enligt grundlagen själva ska ha rätt att få bestämma vad de ska få ha för åsikt i olika omröstningsfrågor.

Ja, det där med partipiska kan inte vara lätt, särskilt som den ännu inte valda partiledaren i Moderaterna lämnade över piskskaftet till sin främsta politiska motståndare i den där uppgörelsen. Att även småpartierna i Alliansen sedan var tvungna att medverka för att inte Alliansen skulle spricka är en annan sak. Det fritar dem från en del av ansvaret, men inte från hela skammen.

Därefter uppträdde demokratins mörkklädda dödgrävare i tv med kulörta slipsar i stället för vita, eller möjligen svarta. De saknar också stil och etikett, när demokratin ska avrättas och begravas.

Från Östersundstrakten rapporteras också att en busslast flyktingar vägrar att kliva ur bussen som de kom dit i. Det visar väl bara att Jämtland är ett ännu värre ställe att vistas på än det ställe där de kom ifrån? Duger det inte att bo i Jämtland, äta fett fläsk och bruna bönor och att låta kvinnorna uppträda utan skynke över huvudet, så tycker jag att deras uppehållstillstånd i det här landet borde begränsas till fem minuter. Det borde ge en tillräckligt lång tid för att tänka efter. Vi ska väl inte ta in folk som inte trivs hos oss?

Migrationsverket skulle åka till Östersund för att ”förhandla” kunde jag läsa på en kvällstidnings hemsida. Varför?

Nog är det tur att vi har politiska ledare som är så mycket klokare än du och jag och många andra bland folket...

Björn Arén

Åmål

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.