2014-12-31 06:00

2015-01-20 22:40

Stifta enlag omhelgstängt

JULJOBB:

Svar till Jonas Andersson (NWT 30/12):

Inga vore nog mer tacksam än vi butiksanställda om butikerna höll stängt på röda dagar. Men det är inte vi som har skapat detta utan konsumenten. Om alla undviker att handla dessa dagar så skulle vi inte behöva ha öppet för att tillgodose kunden.

Jag hade också velat vara ledig med min familj under julen, i stället för att jobba hela helgen. En lag om stängt i butiker på röda dagar är en önskedröm, det skulle vara skönt för oss alla!

Butiksanställd

Svar till Jonas Andersson (NWT 30/12):

Inga vore nog mer tacksam än vi butiksanställda om butikerna höll stängt på röda dagar. Men det är inte vi som har skapat detta utan konsumenten. Om alla undviker att handla dessa dagar så skulle vi inte behöva ha öppet för att tillgodose kunden.

Jag hade också velat vara ledig med min familj under julen, i stället för att jobba hela helgen. En lag om stängt i butiker på röda dagar är en önskedröm, det skulle vara skönt för oss alla!

Butiksanställd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.