2014-12-31 06:00

2015-01-20 22:40

Bedrövlig okunskap om demokrati

POLITIK:

Svar till Tommy Augustsson (NWT 30/12):

Jag tycker det är oroväckande att du med flera ser Decemberuppgörelsen som demokratisk. Det säger ganska mycket om din bedrövliga okunskap om vad demokrati är. Att köra över ett folkvalt parti genom att ändra reglerna inofficiellt är ju inte på något sätt demokratiskt, utan det är rent väljarförakt där man skiter i ideologierna och kastar allt överbord bara för att sitta i styret. Folk röstade inte på Sossarna för att de skulle samarbeta med Alliansen. Folk röstade inte på Alliansen för att de skulle samarbeta med stollarna i Miljöpartiet. Det här spär på politikerföraktet mångdubbelt, och kvar finns ett enda oppositionsparti. Frågan blir då om svenskarna ens förtjänar demokrati, vi har blivit så avtrubbade efter 100 års relativ konfliktfrihet att de flesta inte längre förstår vad demokrati är.

Tydligen har det även undgått dig att Sossarna själva frångick praxis förra mandatperioden och gjorde gemensam sak med Sverigedemokraterna och bröt ut delar av Alliansens budget. Man frångick även praxis när man erkände Palestina som stat, där praxis säger att stora utrikespolitiska beslut ska förankras i Utrikesnämnden. Dessutom frångås EU:s linje att ett erkännande av en palestinsk stat endast kan ske genom en förhandlad lösning, en resolution som slutligen löser flera frågor samt ett erkännande från båda sidor. Så ditt minne verkar ytterst selektivt.

Med ditt 13-procents resonemang skulle man även kunna raljera om att 93% röstade inte på MP och 95,4% röstade inte på KD. För att inte tala om att 70% inte röstade på vårt statsbärande parti. Det där håller liksom inte. Så vad är egentligen poängen? Man kan även hävda att en ”överväldigande majoritet”INTE röstade på Miljöpartiet, och ett sådant (ologiskt) resonemang med procent är inte bara ofantligt dumt utan också ett slag i luften med retoriskt kackel. Med motsatt retorik kan man hävda att 87% inte röstade på SD...men fler än 13% sympatiserar.

Så medan man går förbi den folkliga majoriteten som INTE vill att höger och vänster ska samarbeta, och bara ett riktigt oppositionsparti återstår, så vill jag passa på att säga grattis Sverige... men så kan det gå när en skelande svetsare skall leka tuff ”förhandlare”. Arbetare bör ej sitta i ledande positioner. En blind leder en blind. Så medan du ljuger för dig själv om 87%, så skriver jag 57% i min hand, för det var så många som INTE röstade för den rödgrönblåa sörjan.

Freddy

Svar till Tommy Augustsson (NWT 30/12):

Jag tycker det är oroväckande att du med flera ser Decemberuppgörelsen som demokratisk. Det säger ganska mycket om din bedrövliga okunskap om vad demokrati är. Att köra över ett folkvalt parti genom att ändra reglerna inofficiellt är ju inte på något sätt demokratiskt, utan det är rent väljarförakt där man skiter i ideologierna och kastar allt överbord bara för att sitta i styret. Folk röstade inte på Sossarna för att de skulle samarbeta med Alliansen. Folk röstade inte på Alliansen för att de skulle samarbeta med stollarna i Miljöpartiet. Det här spär på politikerföraktet mångdubbelt, och kvar finns ett enda oppositionsparti. Frågan blir då om svenskarna ens förtjänar demokrati, vi har blivit så avtrubbade efter 100 års relativ konfliktfrihet att de flesta inte längre förstår vad demokrati är.

Tydligen har det även undgått dig att Sossarna själva frångick praxis förra mandatperioden och gjorde gemensam sak med Sverigedemokraterna och bröt ut delar av Alliansens budget. Man frångick även praxis när man erkände Palestina som stat, där praxis säger att stora utrikespolitiska beslut ska förankras i Utrikesnämnden. Dessutom frångås EU:s linje att ett erkännande av en palestinsk stat endast kan ske genom en förhandlad lösning, en resolution som slutligen löser flera frågor samt ett erkännande från båda sidor. Så ditt minne verkar ytterst selektivt.

Med ditt 13-procents resonemang skulle man även kunna raljera om att 93% röstade inte på MP och 95,4% röstade inte på KD. För att inte tala om att 70% inte röstade på vårt statsbärande parti. Det där håller liksom inte. Så vad är egentligen poängen? Man kan även hävda att en ”överväldigande majoritet”INTE röstade på Miljöpartiet, och ett sådant (ologiskt) resonemang med procent är inte bara ofantligt dumt utan också ett slag i luften med retoriskt kackel. Med motsatt retorik kan man hävda att 87% inte röstade på SD...men fler än 13% sympatiserar.

Så medan man går förbi den folkliga majoriteten som INTE vill att höger och vänster ska samarbeta, och bara ett riktigt oppositionsparti återstår, så vill jag passa på att säga grattis Sverige... men så kan det gå när en skelande svetsare skall leka tuff ”förhandlare”. Arbetare bör ej sitta i ledande positioner. En blind leder en blind. Så medan du ljuger för dig själv om 87%, så skriver jag 57% i min hand, för det var så många som INTE röstade för den rödgrönblåa sörjan.

Freddy

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.