2014-12-29 06:00

2015-01-20 23:13

Avundsjuka och egoism

KONSUM VÄRMLAND: Det klagas och gnälls i insändare

Tänk att det finns så mycket hat och avundsjuka hos värmlänningar i dag... Flera gånger i veckan kan man läsa insändare där det klagas och gnälls över saker som skribenterna kanske borde tänka ett varv till om, innan de fattar sina pennor.

Jag tänker då först på Konsum Värmland och hela historien om vd och personalchefen, och till sist de små julgåvorna till tiggarna. Det uppmanas i spalterna om att man ska klippa sina medlemskort och att sluta handla hos kooperationen. Men vem skulle det drabba? Jo, alla de underbara anställda som varje dag sliter på golvet i butiker och tillverkning.

När jag väljer butik att handla i så är det de butiker där jag blir bäst bemött som jag regelbundet återvänder till. Och det är till Konsum. Om vd har för hög lön intresserar inte mig, då jag gissar på att han jobbar 24/7, och det har jag aldrig haft någon lust att göra, Jag har inte heller skaffat mig någon utbildning som kan ge ett välbetalt arbete, men trots att jag är låginkomsttagare så har jag alltid en slant över att ge till de stackars tiggarna som i flera timmar sitter utanför butikerna. Jag tycker personligen att de kunde få frukost varje dag, inte bara i juletid.

Så sluta att gnälla och klaga! Tänk positivt och inse att det faktiskt är vanliga människor ni spottar på och ondgör er över.

Problem behöver inte betyda svårigheter utan kan lika gärna innebära möjligheter. Fel kan alla göra, det är det som kallas mänskligt!

Carpe diem

Tänk att det finns så mycket hat och avundsjuka hos värmlänningar i dag... Flera gånger i veckan kan man läsa insändare där det klagas och gnälls över saker som skribenterna kanske borde tänka ett varv till om, innan de fattar sina pennor.

Jag tänker då först på Konsum Värmland och hela historien om vd och personalchefen, och till sist de små julgåvorna till tiggarna. Det uppmanas i spalterna om att man ska klippa sina medlemskort och att sluta handla hos kooperationen. Men vem skulle det drabba? Jo, alla de underbara anställda som varje dag sliter på golvet i butiker och tillverkning.

När jag väljer butik att handla i så är det de butiker där jag blir bäst bemött som jag regelbundet återvänder till. Och det är till Konsum. Om vd har för hög lön intresserar inte mig, då jag gissar på att han jobbar 24/7, och det har jag aldrig haft någon lust att göra, Jag har inte heller skaffat mig någon utbildning som kan ge ett välbetalt arbete, men trots att jag är låginkomsttagare så har jag alltid en slant över att ge till de stackars tiggarna som i flera timmar sitter utanför butikerna. Jag tycker personligen att de kunde få frukost varje dag, inte bara i juletid.

Så sluta att gnälla och klaga! Tänk positivt och inse att det faktiskt är vanliga människor ni spottar på och ondgör er över.

Problem behöver inte betyda svårigheter utan kan lika gärna innebära möjligheter. Fel kan alla göra, det är det som kallas mänskligt!

Carpe diem

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.