2014-12-27 06:00

2015-01-20 23:12

Det spills och slängs för mycket

MAT:

Hur mycket spill har Karlstad Kommun råd med egentligen? Vad kostar inte alla taxibilar som åker kors och tvärs med all mat mellan skolor och dagis, och hur miljövänligt är detta?

Det slängs så mycket mat från skolor och dagis dagligen. Var det inte bättre förr, när man kunde ta tillvara maten och göra något av den också nästa dag?

Spillet är fruktansvärt, med tanke på hur många som tigger nu för tiden! Man borde kunna göra något bra av detta i stället, typ operation dagsverke: varför inte göra matlådor av allt spill, som inte ens har serverats på borden och skicka ut matlådor till tiggarna? Det är ju inget fel på maten!

Bertil

Hur mycket spill har Karlstad Kommun råd med egentligen? Vad kostar inte alla taxibilar som åker kors och tvärs med all mat mellan skolor och dagis, och hur miljövänligt är detta?

Det slängs så mycket mat från skolor och dagis dagligen. Var det inte bättre förr, när man kunde ta tillvara maten och göra något av den också nästa dag?

Spillet är fruktansvärt, med tanke på hur många som tigger nu för tiden! Man borde kunna göra något bra av detta i stället, typ operation dagsverke: varför inte göra matlådor av allt spill, som inte ens har serverats på borden och skicka ut matlådor till tiggarna? Det är ju inget fel på maten!

Bertil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.