2014-12-24 06:00

2015-01-20 22:39

Vilka regler gäller för snöröjning?

KILS KOMMUN:

Jag läser Kils kommun på rätt spår om snö och halka:

”Snöfall framför din infart. När vi plogar kan det ibland bli en snövall framför din fastighetsinfart. Om vi ska hinna med att ploga inom rimlig tid kan vi tyvärr inte undvika det. Det är ditt ansvar som fastighetsägare att röja undan snön vid din infart, även om snövallen har uppstått av plogbilen. Du får inte köra ut snön i gatan, lägg den i stället på din tomt.”

Snöröjningen sköts åt kommunen av LBC frakt. Min slutsats LBC får köra in snö på min tomt men att jag inte får köra ut denna på gatan, utan snön ska jag skotta och lägga på min tomt.

Under min tid i Kil, från 1991, har det alltid körts in snö på min tomt. Jag har även sett att föraren har vinklat in plogen för att bli av med snön på min tomt. Är detta rätt? Varför kan inte plogen vinklas utifrån min tomt? Vad säger lagen om detta? Vad gör jag om garageuppfarten blir full av snö, ska jag då betala borttransport av detta?

Jag vill med denna insändare skapa debatt om kommunens snöröjning. Ansvarig är gatuchef Andreas Andersson.

Dennis Östbergh

Kil

Jag läser Kils kommun på rätt spår om snö och halka:

”Snöfall framför din infart. När vi plogar kan det ibland bli en snövall framför din fastighetsinfart. Om vi ska hinna med att ploga inom rimlig tid kan vi tyvärr inte undvika det. Det är ditt ansvar som fastighetsägare att röja undan snön vid din infart, även om snövallen har uppstått av plogbilen. Du får inte köra ut snön i gatan, lägg den i stället på din tomt.”

Snöröjningen sköts åt kommunen av LBC frakt. Min slutsats LBC får köra in snö på min tomt men att jag inte får köra ut denna på gatan, utan snön ska jag skotta och lägga på min tomt.

Under min tid i Kil, från 1991, har det alltid körts in snö på min tomt. Jag har även sett att föraren har vinklat in plogen för att bli av med snön på min tomt. Är detta rätt? Varför kan inte plogen vinklas utifrån min tomt? Vad säger lagen om detta? Vad gör jag om garageuppfarten blir full av snö, ska jag då betala borttransport av detta?

Jag vill med denna insändare skapa debatt om kommunens snöröjning. Ansvarig är gatuchef Andreas Andersson.

Dennis Östbergh

Kil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.