2014-12-24 06:00

2015-01-20 22:39

Sätt press på EU-politikerna

TIGGARE:

Snart sitter det en tiggare utanför nästan varenda affär. Detta är tragiskt, men det är också mycket synd om dessa personer, som i ur och skur sitter med sina pappersmuggar för att förhoppningsvis få ihop några kronor. Ingen kan göra något sådant för att de vill eller tycker att det är roligt.

Själv brukar jag ge en slant då och då. Trotts detta får jag dåligt samvete, varje gång jag går förbi en tiggare utan att lägga en slant i pappersmuggen. Detta känns inte bra.

Det kan inte vara riktigt att det ska vara på detta sätt. Personerna ifråga är ju inga flyktingar. Politikerna, framför allt de i EU, måste snarast göra något åt detta, genom att sätta press på de länder där tiggarna kommer ifrån så att de kan få hjälp i sina hemländer och få så att de klarar sig, utan att behöva resa runt till olika länder i Europa för att överleva.

Detta är ju inte roligt för någon, utan bara ett stort obehag för alla.

Björn N

Snart sitter det en tiggare utanför nästan varenda affär. Detta är tragiskt, men det är också mycket synd om dessa personer, som i ur och skur sitter med sina pappersmuggar för att förhoppningsvis få ihop några kronor. Ingen kan göra något sådant för att de vill eller tycker att det är roligt.

Själv brukar jag ge en slant då och då. Trotts detta får jag dåligt samvete, varje gång jag går förbi en tiggare utan att lägga en slant i pappersmuggen. Detta känns inte bra.

Det kan inte vara riktigt att det ska vara på detta sätt. Personerna ifråga är ju inga flyktingar. Politikerna, framför allt de i EU, måste snarast göra något åt detta, genom att sätta press på de länder där tiggarna kommer ifrån så att de kan få hjälp i sina hemländer och få så att de klarar sig, utan att behöva resa runt till olika länder i Europa för att överleva.

Detta är ju inte roligt för någon, utan bara ett stort obehag för alla.

Björn N

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.