2014-12-24 06:00

2015-01-20 22:45

Ett under att inte fler olyckor sker

HAMMARÖ:

Svar till signaturen Boende på holmen (NWT 20/12):

Jag tycker det är ett under att det inte sker fler olyckor än det gör i Hammarötrafiken, med tanke på hur den ser ut. Det är ett omfattande problem över hela vår ö att man prioriterar motordriven trafik och dess snabba framkomlighet på bekostnad av oskyddade trafikanters säkerhet. På många ställen saknar vi cykelvägar och säkra övergångar, vilket innebär att vi cyklister tvingas ut på bilvägarna. Trots att motorfordon och cyklister således måste samsas på samma vägar, så anpassas inte hastigheterna efter cyklisternas behov, vilket givetvis innebär livsfara för oss som måste cykla på och ta oss över dessa trafikerade vägar. Detta gäller i hög utsträckning de olika lederna på ön, men även på mindre vägar är hastigheterna på tok för höga med tanke på sikt och vägbredd. Kommunen väljer att satsa enorma summor på ombyggnation av busstrafiken, men då busspriserna är horribla och bussnätet givetvis har stora begränsningar så är vi väldigt många som behöver använda cykeln som färdmedel. När ska Hammarö kommun börja prioritera oss och vår säkerhet? Hur många cyklister måste dö eller skadas allvarligt i trafiken innan dessa frågor tas på allvar? Vi behöver fler cykelvägar och säkra övergångar och tills vi fått det är det faktiskt helt nödvändigt att sänka hastigheterna!

Oroad Hammaröcyklist

Svar till signaturen Boende på holmen (NWT 20/12):

Jag tycker det är ett under att det inte sker fler olyckor än det gör i Hammarötrafiken, med tanke på hur den ser ut. Det är ett omfattande problem över hela vår ö att man prioriterar motordriven trafik och dess snabba framkomlighet på bekostnad av oskyddade trafikanters säkerhet. På många ställen saknar vi cykelvägar och säkra övergångar, vilket innebär att vi cyklister tvingas ut på bilvägarna. Trots att motorfordon och cyklister således måste samsas på samma vägar, så anpassas inte hastigheterna efter cyklisternas behov, vilket givetvis innebär livsfara för oss som måste cykla på och ta oss över dessa trafikerade vägar. Detta gäller i hög utsträckning de olika lederna på ön, men även på mindre vägar är hastigheterna på tok för höga med tanke på sikt och vägbredd. Kommunen väljer att satsa enorma summor på ombyggnation av busstrafiken, men då busspriserna är horribla och bussnätet givetvis har stora begränsningar så är vi väldigt många som behöver använda cykeln som färdmedel. När ska Hammarö kommun börja prioritera oss och vår säkerhet? Hur många cyklister måste dö eller skadas allvarligt i trafiken innan dessa frågor tas på allvar? Vi behöver fler cykelvägar och säkra övergångar och tills vi fått det är det faktiskt helt nödvändigt att sänka hastigheterna!

Oroad Hammaröcyklist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.