2014-12-24 06:00

2015-01-20 22:45

EBL-skolan måste få bli kvar!

KARLSTAD:

EBL-skolan i Karlstad, där initialerna står för ett bättre liv, är till för människor som har haft ett svårt liv med ångest, ensamhet, dåligt självförtroende, bristande självkänsla och liknande. En mycket viktig skola, med andra ord.

Nu är skolans fortsatta existens hotad.

Jag har själv varit på EBL-skolan i ett par omgångar och då mötts av en mycket positiv personal. Våra samtal har inte varit särskilt långa, men de har känts väldigt rätt och haft en avgörande betydelse för mig.

Jag förstår att det inte finns pengar till allt, men att lida av psykisk ohälsa är fruktansvärt. Personligen har jag alltid fått höra saker som: ”Du som ser så pigg och fräsch ut... Ryck upp dej!” Det är bland det värsta man kan få höra, eftersom psykisk ohälsa många gånger inte syns på utsidan.

Till dem som beslutar om skolans framtid, ett beslut som ska fattas nu i januari, vill jag säga: Föreställ er själva att tvingas leva i ett mardrömsliknande helvete som inte försvinner, hur mycket ni själva önskar det. Tänk en extra gång innan ni bestämmer er. EBL-skolan är absolut nödvändig för många människor i Karlstad. Vi som går till skolan behöver den för att må bättre, vilket naturligtvis är huvudsaken för oss.

Stäng inte EBL-skolan!

R

EBL-skolan i Karlstad, där initialerna står för ett bättre liv, är till för människor som har haft ett svårt liv med ångest, ensamhet, dåligt självförtroende, bristande självkänsla och liknande. En mycket viktig skola, med andra ord.

Nu är skolans fortsatta existens hotad.

Jag har själv varit på EBL-skolan i ett par omgångar och då mötts av en mycket positiv personal. Våra samtal har inte varit särskilt långa, men de har känts väldigt rätt och haft en avgörande betydelse för mig.

Jag förstår att det inte finns pengar till allt, men att lida av psykisk ohälsa är fruktansvärt. Personligen har jag alltid fått höra saker som: ”Du som ser så pigg och fräsch ut... Ryck upp dej!” Det är bland det värsta man kan få höra, eftersom psykisk ohälsa många gånger inte syns på utsidan.

Till dem som beslutar om skolans framtid, ett beslut som ska fattas nu i januari, vill jag säga: Föreställ er själva att tvingas leva i ett mardrömsliknande helvete som inte försvinner, hur mycket ni själva önskar det. Tänk en extra gång innan ni bestämmer er. EBL-skolan är absolut nödvändig för många människor i Karlstad. Vi som går till skolan behöver den för att må bättre, vilket naturligtvis är huvudsaken för oss.

Stäng inte EBL-skolan!

R

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.