2014-12-23 06:00

2015-01-20 22:45

Tolerans och givmildhet studsar tillbaka

FÅGLAR/FLYKTINGARE

Replik till signaturen Leif W (NWT 20/12):

Ja, liknelsen med fåglar haltar. Jag vet att mesar och talgoxar till och med är födda i holkar här på gården. Det borde ha stått sidensvansar och domherrar som kommer i flockar bland annat från Sibirien. Men du har ju förstått ironin då du nämner Rumänien.

I min värld hjälper man hungriga människor och fåglar oavsett i vilket land de har fötts. Har man inte råd att hjälpa sin egen art, sina medmänniskor, med en slant – då har man inte heller råd att mata fåglarna.

Snålhet och girighet lönar sig sällan. Tolerans och givmildhet studsar tillbaka.

go

Replik till signaturen Leif W (NWT 20/12):

Ja, liknelsen med fåglar haltar. Jag vet att mesar och talgoxar till och med är födda i holkar här på gården. Det borde ha stått sidensvansar och domherrar som kommer i flockar bland annat från Sibirien. Men du har ju förstått ironin då du nämner Rumänien.

I min värld hjälper man hungriga människor och fåglar oavsett i vilket land de har fötts. Har man inte råd att hjälpa sin egen art, sina medmänniskor, med en slant – då har man inte heller råd att mata fåglarna.

Snålhet och girighet lönar sig sällan. Tolerans och givmildhet studsar tillbaka.

go

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.