2014-12-23 06:00

2015-01-20 22:45

Korten på bordet eller avgå!

KONSUM VÄRMLAND:

Konsum Värmland och den tidigare vd:n Steve Fredriksson har kommit överens, kunde man läsa i tidningen förra veckan. Vad man hade kommit överens om framgick dock inte eftersom parterna enats om att detta skulle vara konfidentiellt!

Hur kan man så kapitalt missta sig på vad som förväntades? Vad medlemmarna i Konsum Värmland behövde och krävde efter höstens turbulens var ju öppenhet och insikt – inte fortsatt hemlighetsmakeri! Tydligt är att även den nya ledningen och styrelsen har något som man inte vill visa upp – ytterligare ett misslyckande, kan man förmoda. Helt uppenbart saknas det fortsatt insikt i de grundläggande värderingarna för konsumentkooperationen. På Coops hemsida står att ”medlemmar i kooperativa föreningar tror på etiska värden som hederlighet, öppenhet, solidaritet, socialt ansvar och omsorg om andra”.

Bristen på öppenhet bekräftas ytterligare av att ingen information om uppgörelsen har publicerats på Konsum Värmlands hemsida. Om den nya styrelsen inte förstått att deras uppdrag gäller en medlemsägd organisation med krav på öppenhet bör den snarast avgå!

Christer Nilsson

Konsum Värmland och den tidigare vd:n Steve Fredriksson har kommit överens, kunde man läsa i tidningen förra veckan. Vad man hade kommit överens om framgick dock inte eftersom parterna enats om att detta skulle vara konfidentiellt!

Hur kan man så kapitalt missta sig på vad som förväntades? Vad medlemmarna i Konsum Värmland behövde och krävde efter höstens turbulens var ju öppenhet och insikt – inte fortsatt hemlighetsmakeri! Tydligt är att även den nya ledningen och styrelsen har något som man inte vill visa upp – ytterligare ett misslyckande, kan man förmoda. Helt uppenbart saknas det fortsatt insikt i de grundläggande värderingarna för konsumentkooperationen. På Coops hemsida står att ”medlemmar i kooperativa föreningar tror på etiska värden som hederlighet, öppenhet, solidaritet, socialt ansvar och omsorg om andra”.

Bristen på öppenhet bekräftas ytterligare av att ingen information om uppgörelsen har publicerats på Konsum Värmlands hemsida. Om den nya styrelsen inte förstått att deras uppdrag gäller en medlemsägd organisation med krav på öppenhet bör den snarast avgå!

Christer Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.