2014-12-22 06:00

2015-01-20 23:11

Det kostar inte mycket att visalite medmänsklighet i juletider

KONSUM VÄRMLAND: Pengar skänks till olika organisationer

Svar till signaturen Fd medlem sedan 1968 (NWT 18/12):

Du undrade på vilket mandat som Konsum Värmland har beslutat att dela ut frukostpåsar till tiggare som finns utanför våra butiker.

Under några månader har vi sett ett antal personer sitta utanför våra butiker i kylan. Vi i styrelsen ställer oss därför bakom att dela ut en enkel frukostpåse under några timmar på förmiddagen fram tills julafton. Kostnaden för detta är liten.

Vi vet att det inte löser några långsiktiga problem, men vi vill helt enkelt visa lite medmänsklighet så här i juletider. Vi försöker också att visa empati för andra grupper. Den här veckan har vi skänkt 21 100 kronor till Stadsmissionen och Hela Människan (RIA), två organisationer som i många år har arbetat för hemlösa.

Till sist vill vi tillönska dig en riktigt god jul!

Tomas SjölanderAnn-Kristine Johansson

Vd Konsum Värmland

Svar till signaturen Fd medlem sedan 1968 (NWT 18/12):

Du undrade på vilket mandat som Konsum Värmland har beslutat att dela ut frukostpåsar till tiggare som finns utanför våra butiker.

Under några månader har vi sett ett antal personer sitta utanför våra butiker i kylan. Vi i styrelsen ställer oss därför bakom att dela ut en enkel frukostpåse under några timmar på förmiddagen fram tills julafton. Kostnaden för detta är liten.

Vi vet att det inte löser några långsiktiga problem, men vi vill helt enkelt visa lite medmänsklighet så här i juletider. Vi försöker också att visa empati för andra grupper. Den här veckan har vi skänkt 21 100 kronor till Stadsmissionen och Hela Människan (RIA), två organisationer som i många år har arbetat för hemlösa.

Till sist vill vi tillönska dig en riktigt god jul!

Tomas SjölanderAnn-Kristine Johansson

Vd Konsum Värmland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.