2014-12-20 06:00

2015-01-20 22:45

Silar mygg och sväljer elever

FORSHAGA KOMMUN: Ifrågasatt utbildningspolitik

Tycker Forshaga kommun att myggen är viktigare än att utbilda unga?

Jag har nyligen sökt fyra gymnasiekurser nu till årsskiftet. I dag fick jag besked om att jag bara har blivit antagen till tre av kurserna. De tre finns så klart att läsa inom kommunen, men inte en kurs: Engelska 7. Den måste kommunen betala för att jag ska kunna läsa, men eftersom att det inte är ett krav att ha engelska 7 för att komma in på det programmet jag vill, så får jag inte gå den kursen. Min motivering om att jag får meritpoäng, bättre resultat på högskoleprovet och att programmet erbjuder en termin utomlands räckte tydligen inte. Det var helt enkelt för dyrt.

Jag gissar att ”myggbekämparna” behöver alla ungas utbildningspengar bättre...

Något som jag finner oerhört konstigt är att jag inte blev nekad svenska 3 samt Information och kommunikation. Det är inte heller något krav att ha för att komma in på det program jag vill.

Det är inte konstigt att Forshaga har den högsta arbetslösheten bland unga i Sverige, med tanke på att vi inte ens får läsa det vi är intresserade av!

Jag flyttade hit i våras. De i kommunen kanske skulle värna om era nyinflyttade i stället för att skrämma bort dem? Jag sitter och funderar djupt på om jag ska flytta igen, jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att hjälpen och servicen i den här kommunen skulle vara så oerhört dålig som den är!

Cassandra

Tycker Forshaga kommun att myggen är viktigare än att utbilda unga?

Jag har nyligen sökt fyra gymnasiekurser nu till årsskiftet. I dag fick jag besked om att jag bara har blivit antagen till tre av kurserna. De tre finns så klart att läsa inom kommunen, men inte en kurs: Engelska 7. Den måste kommunen betala för att jag ska kunna läsa, men eftersom att det inte är ett krav att ha engelska 7 för att komma in på det programmet jag vill, så får jag inte gå den kursen. Min motivering om att jag får meritpoäng, bättre resultat på högskoleprovet och att programmet erbjuder en termin utomlands räckte tydligen inte. Det var helt enkelt för dyrt.

Jag gissar att ”myggbekämparna” behöver alla ungas utbildningspengar bättre...

Något som jag finner oerhört konstigt är att jag inte blev nekad svenska 3 samt Information och kommunikation. Det är inte heller något krav att ha för att komma in på det program jag vill.

Det är inte konstigt att Forshaga har den högsta arbetslösheten bland unga i Sverige, med tanke på att vi inte ens får läsa det vi är intresserade av!

Jag flyttade hit i våras. De i kommunen kanske skulle värna om era nyinflyttade i stället för att skrämma bort dem? Jag sitter och funderar djupt på om jag ska flytta igen, jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att hjälpen och servicen i den här kommunen skulle vara så oerhört dålig som den är!

Cassandra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.