2014-12-20 06:00

2015-01-20 23:11

Långsökt och felaktigt försök

FLYTTFÅGLAR:

Svar till signaturen Ego (NWT 16/12):

Du tycker att vi ska låta de fåglar som äter vid våra fågelbord vintertid ”flyga tillbaka till de länder där de hör hemma”. Tror du att de blåmesar och talgoxar som du ser så här års har flugit hit från Rumänien? Då kan jag tala om för dig att allihop är födda i Sverige, har vuxit upp i Sverige och kommer att dö i Sverige.

De fåglar som kommer hit från andra länder gör det enbart sommartid och klarar sig alldeles utmärkt på egen hand, utan mänsklig inblandning, så ditt försök till ironi över negativa attityder gentemot tiggare är inte bara långsökt utan även direkt felaktigt.

Leif W

Svar till signaturen Ego (NWT 16/12):

Du tycker att vi ska låta de fåglar som äter vid våra fågelbord vintertid ”flyga tillbaka till de länder där de hör hemma”. Tror du att de blåmesar och talgoxar som du ser så här års har flugit hit från Rumänien? Då kan jag tala om för dig att allihop är födda i Sverige, har vuxit upp i Sverige och kommer att dö i Sverige.

De fåglar som kommer hit från andra länder gör det enbart sommartid och klarar sig alldeles utmärkt på egen hand, utan mänsklig inblandning, så ditt försök till ironi över negativa attityder gentemot tiggare är inte bara långsökt utan även direkt felaktigt.

Leif W

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.