2014-12-12 06:00

2015-01-20 22:44

Fler samlas kring matbordet

TIGGERI

I stort sett alla länder utom Sverige har förbjudit tigger med påföljd att vi som vanligt övertar ansvaret. Ju fler du matar i dag, desto fler sitter vid matbordet i morgon. Irina (32 år) tigger för att försörja sina åtta hungriga barn. Roman, 20 år plågas av att inte få tillfälle att höra den förstföddes skrik vid kommande förlossning. Personer inom övriga EU tvingas noggrant planera ekonomi och barnaskara.

Realist

I stort sett alla länder utom Sverige har förbjudit tigger med påföljd att vi som vanligt övertar ansvaret. Ju fler du matar i dag, desto fler sitter vid matbordet i morgon. Irina (32 år) tigger för att försörja sina åtta hungriga barn. Roman, 20 år plågas av att inte få tillfälle att höra den förstföddes skrik vid kommande förlossning. Personer inom övriga EU tvingas noggrant planera ekonomi och barnaskara.

Realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.