2018-07-31 06:00

2018-07-31 06:00

Dags att erkänna sin skuld

Replik: Årjängs kommun

Socialdemokraterna har inte någon gång röstat för detta avtal som av Moderaterna kallas för ”uselt”, skriver Daniel Schützer och Birger Pettersson Wiik.

Svar till Börje Liviken och Mikael Olsson (NWT 17/7)

Moderaterna i Årjäng skriver i en debattartikel 17 juli att problemen med våra äldreboenden beror på avtalet med Förenade Care och inte på företaget. Vi är de första att hålla med Moderaterna om att avtalet är dåligt. Men det friskriver inte Förenade Care från att uppfylla de villkor som står där i.

Vad som dock gör oss riktigt irriterade är att Moderaterna inte tar ansvar för att de varit med att rösta igenom detta avtal, inte bara en gång utan också en förlängning på ytterligare två år trots att bristerna var kända. Först röstar man för upphandlingen i fullmäktige 2013. Därefter är avtalet uppe i stöd- och omsorgsnämnden och Moderaterna är positiva bägge gångerna. När vi sedan i höstas hade chansen att antingen ta över verksamheten i egen regi eller gå ut i ny upphandling så väljer samtliga borgerliga partier, inklusive Moderaterna att rösta för en förlängning.

Socialdemokraterna har inte någon gång röstat för detta avtal som av Moderaterna kallas för ”uselt”. Det är dags för Moderaterna att erkänna att det är de och övriga borgerliga partier som är orsaken till att vi nu sitter med detta usla avtal.

Daniel Schützer

Birger Pettersson Wiik

Socialdemokraterna i Årjäng kommun

Svar till Börje Liviken och Mikael Olsson (NWT 17/7)

Moderaterna i Årjäng skriver i en debattartikel 17 juli att problemen med våra äldreboenden beror på avtalet med Förenade Care och inte på företaget. Vi är de första att hålla med Moderaterna om att avtalet är dåligt. Men det friskriver inte Förenade Care från att uppfylla de villkor som står där i.

Vad som dock gör oss riktigt irriterade är att Moderaterna inte tar ansvar för att de varit med att rösta igenom detta avtal, inte bara en gång utan också en förlängning på ytterligare två år trots att bristerna var kända. Först röstar man för upphandlingen i fullmäktige 2013. Därefter är avtalet uppe i stöd- och omsorgsnämnden och Moderaterna är positiva bägge gångerna. När vi sedan i höstas hade chansen att antingen ta över verksamheten i egen regi eller gå ut i ny upphandling så väljer samtliga borgerliga partier, inklusive Moderaterna att rösta för en förlängning.

Socialdemokraterna har inte någon gång röstat för detta avtal som av Moderaterna kallas för ”uselt”. Det är dags för Moderaterna att erkänna att det är de och övriga borgerliga partier som är orsaken till att vi nu sitter med detta usla avtal.

Daniel Schützer

Birger Pettersson Wiik

Socialdemokraterna i Årjäng kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.