2018-04-17 06:00

2018-04-17 06:00

Centrumutveckling i Kronoparken

Debatt: Karlstad

Vi ser stora vinster med att samlokalisera näringsliv och samhällsfunktioner till ett levande och sammanhållet centrum, skriver Håkan Holm Alteblad, Mikael Sjövall och Ferman Brodrej.

Kronoparken är Karlstads största stadsdel, med cirka 10 000 invånare. Det byggs på ett flertal ställen i stadsdelen, men det finns fortfarande både plats och behov för byggnation av allt ifrån villor till flerfamiljshus. Vi vill gå från ord till handling och har en klar vision över vad vi vill med Kronoparken.

En hållbar utveckling av Kronoparken bör ha en början i centrum. Vi ser stora vinster med att samlokalisera näringsliv och samhällsfunktioner till ett levande och sammanhållet centrum. Kronoparken ska vara ett attraktivt bostadsområde, och för det krävs visioner.

Det stannar dock inte bara där, för att visionerna ska bli verklighet krävs samarbete både med näringsliv och med byggherrar som är villiga att satsa på området. Därför så ser vi positivt på planerna för Kronoparken som presenterades i NWT den 17 mars, 2018. Kronoparksborna är värda en attraktiv mötesplats som passar alla.

Håkan Holm Alteblad (S)

Mikael Sjövall (S)

Ferman Brodrej (S)

Kronoparken är Karlstads största stadsdel, med cirka 10 000 invånare. Det byggs på ett flertal ställen i stadsdelen, men det finns fortfarande både plats och behov för byggnation av allt ifrån villor till flerfamiljshus. Vi vill gå från ord till handling och har en klar vision över vad vi vill med Kronoparken.

En hållbar utveckling av Kronoparken bör ha en början i centrum. Vi ser stora vinster med att samlokalisera näringsliv och samhällsfunktioner till ett levande och sammanhållet centrum. Kronoparken ska vara ett attraktivt bostadsområde, och för det krävs visioner.

Det stannar dock inte bara där, för att visionerna ska bli verklighet krävs samarbete både med näringsliv och med byggherrar som är villiga att satsa på området. Därför så ser vi positivt på planerna för Kronoparken som presenterades i NWT den 17 mars, 2018. Kronoparksborna är värda en attraktiv mötesplats som passar alla.

Håkan Holm Alteblad (S)

Mikael Sjövall (S)

Ferman Brodrej (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.