2017-09-14 06:00

2017-09-14 06:00

Glöm inte att rösta i det glömda valet

Debatt: Svenska kyrkan

Jag skulle önska att alla som tycker att kyrkan har en tilltalande verksamhet och att den är en viktig del av samhället, går och röstar på söndag även om ni kanske inte aktivt deltar i kyrkliga aktiviteter, skriver Bengt Kihlström.

Nu är det återigen dags för det vi ibland kallar det glömda valet, kyrkovalet. För många kan det te sig ointressant att rösta i detta val, ”jag går ju så sällan i kyrkan”, men det är dags att lyfta blicken och inse att kyrkan ingår i ett större socialt sammanhang.

Utöver de gudstjänster som firas varje vecka (och drar mer folk än allsvenskan i fotboll) står kyrkan till tjänst med dop, bröllop, begravningar, körsång (den enskilt största fritidsaktiviteter i Sverige), konserter, diakoni och annan hjälpverksamhet inte att förglömma. Kyrkan förvaltar dessutom ett kulturarv som förmedlar en lång historia inom såväl arkitektur som bildkonst och musik.

Jag skulle önska att alla som tycker att kyrkan har en tilltalande verksamhet och att den är en viktig del av samhället, går och röstar på söndag även om ni kanske inte aktivt deltar i kyrkliga aktiviteter. Man kan inte alltid ta allt för givet, det finns mörka moln vid horisonten.

Om du sedan inte tycker att de traditionella politiska partierna skall bestämma i kyrkan, kan jag varmt rekommendera att rösta på Posk – Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Vi är den näst största nomineringsgruppen både i Karlstad och i kyrkomötet (kyrkans riksdag).

Hoppas vi ses vid valurnorna på söndag.

Bengt Kihlström

Ordförande i Posk Karlstad

Nu är det återigen dags för det vi ibland kallar det glömda valet, kyrkovalet. För många kan det te sig ointressant att rösta i detta val, ”jag går ju så sällan i kyrkan”, men det är dags att lyfta blicken och inse att kyrkan ingår i ett större socialt sammanhang.

Utöver de gudstjänster som firas varje vecka (och drar mer folk än allsvenskan i fotboll) står kyrkan till tjänst med dop, bröllop, begravningar, körsång (den enskilt största fritidsaktiviteter i Sverige), konserter, diakoni och annan hjälpverksamhet inte att förglömma. Kyrkan förvaltar dessutom ett kulturarv som förmedlar en lång historia inom såväl arkitektur som bildkonst och musik.

Jag skulle önska att alla som tycker att kyrkan har en tilltalande verksamhet och att den är en viktig del av samhället, går och röstar på söndag även om ni kanske inte aktivt deltar i kyrkliga aktiviteter. Man kan inte alltid ta allt för givet, det finns mörka moln vid horisonten.

Om du sedan inte tycker att de traditionella politiska partierna skall bestämma i kyrkan, kan jag varmt rekommendera att rösta på Posk – Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Vi är den näst största nomineringsgruppen både i Karlstad och i kyrkomötet (kyrkans riksdag).

Hoppas vi ses vid valurnorna på söndag.

Bengt Kihlström

Ordförande i Posk Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.