2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Vår utrikes- och säkerhetspolitik vilar på en stadig grund

Replik: Sverige

Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik vilar på en stadig grund, med en modig och trygg utrikesminister, skriver Jonas Gunnarsson.

Svar till Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström (NWT 1373)

Kerstin Lundgren (C) och Daniel Bäckström (C) skriver i en debattartikel att Centerpartiet hade förväntat sig ”ett tydligt språk om den olagliga annekteringen av Krim och det ryska kriget i Ukraina när utrikesminister Margot Wallström träffade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov nyligen”.

Som framgått av rapporteringen från mötet mellan utrikesministrarna har Margot Wallström konsekvent stått upp för Ukrainas rätt till självbestämmande.

Hade Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström tagit del av alla intervjuer som Margot Wallström gav till svenska medier på plats i Moskva efter mötet med den ryske utrikesministern hade hon förstått att Wallström mycket tydligt har kritiserat Rysslands aggression mot Ukraina. Wallström slog också fast att Sverige självt bestämmer sin säkerhetspolitik.

Centerpartiets höga tonläge klingar falskt. Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik vilar på en stadig grund, med en modig och trygg utrikesminister som står upp för viktiga principer och värderingar, så också i mötet med den ryske utrikesministern.

Jonas Gunnarsson (S)

Riksdagsledamot

Svar till Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström (NWT 1373)

Kerstin Lundgren (C) och Daniel Bäckström (C) skriver i en debattartikel att Centerpartiet hade förväntat sig ”ett tydligt språk om den olagliga annekteringen av Krim och det ryska kriget i Ukraina när utrikesminister Margot Wallström träffade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov nyligen”.

Som framgått av rapporteringen från mötet mellan utrikesministrarna har Margot Wallström konsekvent stått upp för Ukrainas rätt till självbestämmande.

Hade Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström tagit del av alla intervjuer som Margot Wallström gav till svenska medier på plats i Moskva efter mötet med den ryske utrikesministern hade hon förstått att Wallström mycket tydligt har kritiserat Rysslands aggression mot Ukraina. Wallström slog också fast att Sverige självt bestämmer sin säkerhetspolitik.

Centerpartiets höga tonläge klingar falskt. Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik vilar på en stadig grund, med en modig och trygg utrikesminister som står upp för viktiga principer och värderingar, så också i mötet med den ryske utrikesministern.

Jonas Gunnarsson (S)

Riksdagsledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.