2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Människorätten reglerar inte rätten att uppföra en religiös byggnad

Replik: Moskén

Det är att begränsa vilken typ av byggnad man får uppföra och i det specifika fallet vad kommunal mark bör användas till, skriver Ljubica Jasic Modin.

Svar till Fox Foxhage (NWT 10/3)

Oberoende av om man arbetar inom skola, är utbildad teolog eller sexolog för den delen, har man rätt att tro vad man vill. Den rätten finns i de flesta länder, även om många trosinriktningar själva väljer att påtala det olämpliga i att ha andra trosuppfattningar.

Sverigedemokraterna säger nej till att uppföra en moské i Karlstad. Det är inte att begränsa religionsfriheten eller vad man tror på. Det är att begränsa vilken typ av byggnad man får uppföra och i det specifika fallet vad kommunal mark bör användas till. Redan i dag finns en samlingslokal för Islamiska kulturföreningen Karlstad. Man önskar en mer ändamålsenlig lokal, och vårt förslag är att hitta en befintlig lokal. När nu de befintliga lokalerna på Kronoparken behöver renoveras har det visat sig vara möjligt att hitta en lokal på Herrgårdsgatan och man har dessutom fått hyresvärden att anpassa lokalen till rådande behov. Detta är alltså görbart även mer permanent.

Om en sexolog anser att detta är klätt i en dunkel dräkt med kopplingar till 1948 får stå för hen. Att hänvisa till det årtal där Egypten ockuperade israelisk mark å ena sidan och påverka medborgares ställningstagande för en folkomröstning i samma andetag visar allra mest på behovet av fortbildning i samhällsvetenskap snarare än mer sexologi.

Ljubica Jasic Modin (SD)

Gruppledare och ledamot i Karlstads kommunfullmäktige

Svar till Fox Foxhage (NWT 10/3)

Oberoende av om man arbetar inom skola, är utbildad teolog eller sexolog för den delen, har man rätt att tro vad man vill. Den rätten finns i de flesta länder, även om många trosinriktningar själva väljer att påtala det olämpliga i att ha andra trosuppfattningar.

Sverigedemokraterna säger nej till att uppföra en moské i Karlstad. Det är inte att begränsa religionsfriheten eller vad man tror på. Det är att begränsa vilken typ av byggnad man får uppföra och i det specifika fallet vad kommunal mark bör användas till. Redan i dag finns en samlingslokal för Islamiska kulturföreningen Karlstad. Man önskar en mer ändamålsenlig lokal, och vårt förslag är att hitta en befintlig lokal. När nu de befintliga lokalerna på Kronoparken behöver renoveras har det visat sig vara möjligt att hitta en lokal på Herrgårdsgatan och man har dessutom fått hyresvärden att anpassa lokalen till rådande behov. Detta är alltså görbart även mer permanent.

Om en sexolog anser att detta är klätt i en dunkel dräkt med kopplingar till 1948 får stå för hen. Att hänvisa till det årtal där Egypten ockuperade israelisk mark å ena sidan och påverka medborgares ställningstagande för en folkomröstning i samma andetag visar allra mest på behovet av fortbildning i samhällsvetenskap snarare än mer sexologi.

Ljubica Jasic Modin (SD)

Gruppledare och ledamot i Karlstads kommunfullmäktige

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.