2016-10-05 06:00

2016-10-05 06:00

Inte en krona till garantipensionärerna

Debatt: Budgeten

Istället för förbättringar bjuder S, MP och V på försämringar. Såväl öppet som i skymundan fortsätter man sina vansinniga prioriteringar, skriver Linus Bylund.

Regeringens budgetförslag avslöjar att den kommer fortsätta i en skadlig riktning för Sverige. Inte en enda krona till garantipensionärerna fanns med i Magdalena Anderssons presentation av satsningarna. 800 000 pensionärer som har varit med och byggt upp vårt land lever idag med små eller inga marginaler, av dessa lever en kvarts miljon under EU:s fattigdomsgräns. Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige.

Istället för förbättringar bjuder S, MP och V på försämringar. Såväl öppet som i skymundan fortsätter man sina vansinniga prioriteringar. Hälften av reformutrymmet i budgeten läggs på invandringsrelaterade utgifter. Och krona för krona blir det biståndspengarna som används till kostsam invandring i Sverige, istället för att hjälpa flyende människor på plats i krisernas närområden.

Sverigedemokraterna gör fortsatt stora budgetsatsningar på Sveriges pensionärer. Vi anslår i vårt budgetförslag en rejäl förstärkning av garantipensionen, en satsning på de svenska pensionärer som har det svårast ställt. Vi avskaffar i vårt förslag också pensionärsskatten under mandatperioden. Vi använder pengar som regeringen vill lägga på fortsatta invandringsrelaterade projekt till att förbättra för de människor som byggt Sverige, det tycker vi är en mer värdig ordning.

Linus Bylund (SD)

Ledamot i Socialförsäkringsutskottet

Regeringens budgetförslag avslöjar att den kommer fortsätta i en skadlig riktning för Sverige. Inte en enda krona till garantipensionärerna fanns med i Magdalena Anderssons presentation av satsningarna. 800 000 pensionärer som har varit med och byggt upp vårt land lever idag med små eller inga marginaler, av dessa lever en kvarts miljon under EU:s fattigdomsgräns. Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige.

Istället för förbättringar bjuder S, MP och V på försämringar. Såväl öppet som i skymundan fortsätter man sina vansinniga prioriteringar. Hälften av reformutrymmet i budgeten läggs på invandringsrelaterade utgifter. Och krona för krona blir det biståndspengarna som används till kostsam invandring i Sverige, istället för att hjälpa flyende människor på plats i krisernas närområden.

Sverigedemokraterna gör fortsatt stora budgetsatsningar på Sveriges pensionärer. Vi anslår i vårt budgetförslag en rejäl förstärkning av garantipensionen, en satsning på de svenska pensionärer som har det svårast ställt. Vi avskaffar i vårt förslag också pensionärsskatten under mandatperioden. Vi använder pengar som regeringen vill lägga på fortsatta invandringsrelaterade projekt till att förbättra för de människor som byggt Sverige, det tycker vi är en mer värdig ordning.

Linus Bylund (SD)

Ledamot i Socialförsäkringsutskottet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.