2016-07-20 06:00

2016-07-20 06:00

Ensidig bild av övergrepp

Replik: Festivaler

Jag ser inget kristet budskap i denne politikers framförande av en personlig åsikt, skriver Thomas Sonefors.

Svar till Felicia Sundmark (NWT 16/7)

En kristdemokratisk politiker, Felicia Sundmark, hänvisar till fenomenologi i betraktandes av fakta omkring sexuella övergrepp på ett par festivaler både i Sverige och i Tyskland.

Till att börja med är det intressant att det är en kristdemokratisk politiker som på ett mycket allvarligt sätt målar ut en ensidig bild av de sexuella övergreppen vari hon utpekar en enda grupp människor i samhället som syndabockar. Jag trodde att kristna politiker på något sätt skulle vara förknippade med ett kristet budskap som i regel handlar om humanism, gästfrihet, omvårdnad och att låta bli att tala illa om hela grupper och bidra till den våg av hat och våld som följer på den typen av argumentering.

Följden kan lätt bli att sådana som redan av olika skäl besitter en aggression mot dessa minoriteter i samhället genomför mordbränder mot flyktingboenden och liknande aktioner. Är det värt att hävda personlig rätt i dylika åsikter när medmänniskor skadas eller t o förlorar livet på kuppen?

Dessutom har det ingenting med fenomenologi att göra då det som metod går ut på att betrakta fenomen utan egen tolkning. Fenomenologin syftar inte till att få bränsle till en mytbildning eller liknande åsiktsbildningar utan dess syfte till att få bort åsikter och bara räkna samman fakta. Tolkningar är inte fenomenologi. Personliga åsikter är inte fenomenologi. Här verkar det som om att polisen har tagit beslut att undvika att göra just tolkningar för att undvika att allmänheten skall få en möjlig felaktig bild av situationen och därmed ge bränsle åt aktioner som i sin tur kan skada fler och ge upphov till farliga situationer.

Jag ser inget kristet budskap i denne politikers framförande av en personlig åsikt och om jag vore kristdemokrat så skulle jag skämmas o söka rättelse av en partikamrat eller helt enkelt uteslutning ur partiet.

Thomas Sonefors

Göteborg

Svar till Felicia Sundmark (NWT 16/7)

En kristdemokratisk politiker, Felicia Sundmark, hänvisar till fenomenologi i betraktandes av fakta omkring sexuella övergrepp på ett par festivaler både i Sverige och i Tyskland.

Till att börja med är det intressant att det är en kristdemokratisk politiker som på ett mycket allvarligt sätt målar ut en ensidig bild av de sexuella övergreppen vari hon utpekar en enda grupp människor i samhället som syndabockar. Jag trodde att kristna politiker på något sätt skulle vara förknippade med ett kristet budskap som i regel handlar om humanism, gästfrihet, omvårdnad och att låta bli att tala illa om hela grupper och bidra till den våg av hat och våld som följer på den typen av argumentering.

Följden kan lätt bli att sådana som redan av olika skäl besitter en aggression mot dessa minoriteter i samhället genomför mordbränder mot flyktingboenden och liknande aktioner. Är det värt att hävda personlig rätt i dylika åsikter när medmänniskor skadas eller t o förlorar livet på kuppen?

Dessutom har det ingenting med fenomenologi att göra då det som metod går ut på att betrakta fenomen utan egen tolkning. Fenomenologin syftar inte till att få bränsle till en mytbildning eller liknande åsiktsbildningar utan dess syfte till att få bort åsikter och bara räkna samman fakta. Tolkningar är inte fenomenologi. Personliga åsikter är inte fenomenologi. Här verkar det som om att polisen har tagit beslut att undvika att göra just tolkningar för att undvika att allmänheten skall få en möjlig felaktig bild av situationen och därmed ge bränsle åt aktioner som i sin tur kan skada fler och ge upphov till farliga situationer.

Jag ser inget kristet budskap i denne politikers framförande av en personlig åsikt och om jag vore kristdemokrat så skulle jag skämmas o söka rättelse av en partikamrat eller helt enkelt uteslutning ur partiet.

Thomas Sonefors

Göteborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.