2016-05-11 06:00

2016-05-11 06:00

Större återvinning

Debatt: Hammarö

Den senaste glada nyheten är att vi blir första kommun i Värmland att samla in byggavfall för återanvändning, skriver Mikael Jern och Birgitta Kahn.

Hammarö är en vacker kommun för människor i alla faser av livet, vilka gemensamt bygger det samhälle vi ser framför oss. Det är en kommun där du kan ta båtbussen för att resa kollektivt och där föreningslivet förgyller tillvaron för våra innevånare.

Miljöpartiet Hammarö är stolta att leva och verka i en kommun som tar positiva kliv framåt inom hållbarhet. Den senaste glada nyheten är att vi blir första kommun i Värmland att samla in byggavfall för återanvändning. Många framsynta krafter har sett till att detta kan bli verklighet. Vi vill ta vårt ansvar och bygga vidare på denna stolta tradition. Bland annat genom att vässa vår politik och ta fram konkreta förslag som leder till förbättringar för vanliga människor, inte bara i valrörelsen.

Bland annat vill vi se en fortsatt utveckling av vår båtbusstrafik, samt har föreslagit en att kommunen ska ta fram en solkarta. Kartan är tänkt att utveckla kunskapen kring vilken potential som finns för ökad solelsproduktion i kommunen. I år tittar vi även på hur Hammarö bäst kan ta tillvara på det otroligt fina engagemang som finns inom våra idrottsföreningar. Dessa är och förblir en viktig pusselbit och skapar en tilltalande helhet för våra kommuninnevånares trivsel.

Men ibland måste man bara ta tillfället i akt och applådera de förbättringar som sker. Så nu hoppas vi att många Hammaröbor passar på att besöka Hammarö återvinningscentral för att återbruka såväl bygg, vitvaror, cyklar, trädgårdsmaskiner och elektronik. På så sätt skapar vi en ekonomi där kretsloppet inkluderar även vår konsumtion. En ekonomi där vår generation tar ansvar för att även nästa ska kunna leva ett gott liv.

Mikael Jern

Birgitta Kahn

Kommunpolitiker, Miljöpartiet Hammarö

Hammarö är en vacker kommun för människor i alla faser av livet, vilka gemensamt bygger det samhälle vi ser framför oss. Det är en kommun där du kan ta båtbussen för att resa kollektivt och där föreningslivet förgyller tillvaron för våra innevånare.

Miljöpartiet Hammarö är stolta att leva och verka i en kommun som tar positiva kliv framåt inom hållbarhet. Den senaste glada nyheten är att vi blir första kommun i Värmland att samla in byggavfall för återanvändning. Många framsynta krafter har sett till att detta kan bli verklighet. Vi vill ta vårt ansvar och bygga vidare på denna stolta tradition. Bland annat genom att vässa vår politik och ta fram konkreta förslag som leder till förbättringar för vanliga människor, inte bara i valrörelsen.

Bland annat vill vi se en fortsatt utveckling av vår båtbusstrafik, samt har föreslagit en att kommunen ska ta fram en solkarta. Kartan är tänkt att utveckla kunskapen kring vilken potential som finns för ökad solelsproduktion i kommunen. I år tittar vi även på hur Hammarö bäst kan ta tillvara på det otroligt fina engagemang som finns inom våra idrottsföreningar. Dessa är och förblir en viktig pusselbit och skapar en tilltalande helhet för våra kommuninnevånares trivsel.

Men ibland måste man bara ta tillfället i akt och applådera de förbättringar som sker. Så nu hoppas vi att många Hammaröbor passar på att besöka Hammarö återvinningscentral för att återbruka såväl bygg, vitvaror, cyklar, trädgårdsmaskiner och elektronik. På så sätt skapar vi en ekonomi där kretsloppet inkluderar även vår konsumtion. En ekonomi där vår generation tar ansvar för att även nästa ska kunna leva ett gott liv.

Mikael Jern

Birgitta Kahn

Kommunpolitiker, Miljöpartiet Hammarö

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.