2016-04-22 06:00

2016-04-22 06:00

Tänk om om Gravaleden

Debatt: Karlstad

Så hur kan vi ens diskutera att förstöra ett sådant stort skogsområde för en ny bilväg, undrar Therese Eriksson.

Girighet – det som med kraftslag slår ut miljön, miljöpåverkan och ansvar ut genom dörren snabbare än kvickt.

Det är det som händer just nu. Jag läser i NWT om debatten i Skåreområdet och angående Gravaleden. Att det ens existerar en diskussion om att ödelägga stora delar av ett skogsområde som utnyttjas av människor hela året runt, skidor, löpning, vandring, orientering, listan är lång, och nu vill några att detta ska ödeläggas för att bygga en bilväg. Girighet. Var är ansvaret? Hur kan detta ens finnas på kartan?

Det är 2016, klimatet runt om i världen försämras och hösten 2015 uppnåddes det först klimatavtalet, världens första klimatavtal. Ansvar togs. Så hur kan vi ens diskutera att förstöra ett sådant stort skogsområde för en ny bilväg? Jag skäms. Inget ansvar, endast girighet.

Givet att de boende runt Ilanda området inte vill ha mer trafik, och oturligt nog ligger det två skolor nära ett industriområde. Men att lösningen skulle vara att göra en ny bilväg som inte bara förstör ett skogsområde men ska ledas vid ett flertal bostadsområden med barn, och skola, det är ingen lösning. Det är girighet.

Nej till Gravaleden. Ja till ansvar. Nej till girighet. Kära projektledare Peter Thörn, tänk om, tänk rätt!

Therese Eriksson

Karlstad

Girighet – det som med kraftslag slår ut miljön, miljöpåverkan och ansvar ut genom dörren snabbare än kvickt.

Det är det som händer just nu. Jag läser i NWT om debatten i Skåreområdet och angående Gravaleden. Att det ens existerar en diskussion om att ödelägga stora delar av ett skogsområde som utnyttjas av människor hela året runt, skidor, löpning, vandring, orientering, listan är lång, och nu vill några att detta ska ödeläggas för att bygga en bilväg. Girighet. Var är ansvaret? Hur kan detta ens finnas på kartan?

Det är 2016, klimatet runt om i världen försämras och hösten 2015 uppnåddes det först klimatavtalet, världens första klimatavtal. Ansvar togs. Så hur kan vi ens diskutera att förstöra ett sådant stort skogsområde för en ny bilväg? Jag skäms. Inget ansvar, endast girighet.

Givet att de boende runt Ilanda området inte vill ha mer trafik, och oturligt nog ligger det två skolor nära ett industriområde. Men att lösningen skulle vara att göra en ny bilväg som inte bara förstör ett skogsområde men ska ledas vid ett flertal bostadsområden med barn, och skola, det är ingen lösning. Det är girighet.

Nej till Gravaleden. Ja till ansvar. Nej till girighet. Kära projektledare Peter Thörn, tänk om, tänk rätt!

Therese Eriksson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.