2016-03-07 06:00

2016-03-07 06:00

Löftesbrott om Runnevål

Slutreplik: Kil

Bästa kommunalråden i Kil, lyssna till folkviljan och lägg ner förslaget, skriver Birgitta Bergh med flera.

Svar till Mikael Johansson och Georg Forsberg (NWT 16/2)

”Att föra dialog, lyssna och väga in opinioner är en grundbult i demokratin som vi vill värna”, säger kommunalråden i Kil, Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C) i sitt svar på vår debattartikel.

Men bästa kommunalråd, detta är opinionen i Runnevål som ju till 96 procent av de boende vid Södra Runnevål som eventuellt kan bli närmsta grannar med ytterligare ett industriområde vid Runnevål. Denna förkrossande majoritet vill inte ha något ytterligare industriområde som sin granne. Det räcker gott och väl med de bekymmer vi redan har med gamla ”Runnevåls industriområde”.

Denna iver att driva igenom beslutet håller nu Socialdemokraterna och Centern ensamt på att slutföra med sina 57 procent majoritet i kommunfullmäktige, alla övriga politiska partier i Kils kommun är emot planering och etablering av ”Humletorp industriområde”.

Inte nog med detta, dagen före valet 13 september vid valstugorna i Kil, uttalar sig Mikael Johansson (S): ”De boende behöver inte vara oroliga, vi kommer inte att köra över de boende på Runnevål. Om inte politiker och de boende på Runnevål är överens så blir det inte något 'Humletorp industriområde'.” Georg Forsberg (C) säger samma dag: ”Vi kommer inte att ta strid som går emot de boende på Runnevål, samrådsprocessen är till för att alla är överens.”

Ovanstående uttalanden från dagen före valet 2014, verifierades av kommunalråden vid allmänhetens frågestund på kommunfullmäktigemötet juni 2015. Flera liknande uttalanden/utfästelser från kommunalråden finns dokumenterade.

Bästa kommunalråden i Kil, lyssna till folkviljan och lägg ner förslaget!

För Runnevålsgruppen

Birgitta Bergh

Jenny Flint

Sven Arne Andersson

Robert Meyer

Mats Börjesson

Kurt Jonsson

Svar till Mikael Johansson och Georg Forsberg (NWT 16/2)

”Att föra dialog, lyssna och väga in opinioner är en grundbult i demokratin som vi vill värna”, säger kommunalråden i Kil, Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C) i sitt svar på vår debattartikel.

Men bästa kommunalråd, detta är opinionen i Runnevål som ju till 96 procent av de boende vid Södra Runnevål som eventuellt kan bli närmsta grannar med ytterligare ett industriområde vid Runnevål. Denna förkrossande majoritet vill inte ha något ytterligare industriområde som sin granne. Det räcker gott och väl med de bekymmer vi redan har med gamla ”Runnevåls industriområde”.

Denna iver att driva igenom beslutet håller nu Socialdemokraterna och Centern ensamt på att slutföra med sina 57 procent majoritet i kommunfullmäktige, alla övriga politiska partier i Kils kommun är emot planering och etablering av ”Humletorp industriområde”.

Inte nog med detta, dagen före valet 13 september vid valstugorna i Kil, uttalar sig Mikael Johansson (S): ”De boende behöver inte vara oroliga, vi kommer inte att köra över de boende på Runnevål. Om inte politiker och de boende på Runnevål är överens så blir det inte något 'Humletorp industriområde'.” Georg Forsberg (C) säger samma dag: ”Vi kommer inte att ta strid som går emot de boende på Runnevål, samrådsprocessen är till för att alla är överens.”

Ovanstående uttalanden från dagen före valet 2014, verifierades av kommunalråden vid allmänhetens frågestund på kommunfullmäktigemötet juni 2015. Flera liknande uttalanden/utfästelser från kommunalråden finns dokumenterade.

Bästa kommunalråden i Kil, lyssna till folkviljan och lägg ner förslaget!

För Runnevålsgruppen

Birgitta Bergh

Jenny Flint

Sven Arne Andersson

Robert Meyer

Mats Börjesson

Kurt Jonsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.