2016-02-23 06:01

2016-02-23 06:01

Communicare gör skillnad för unga

Debatt: Värmland

De kommer till oss med en kittlande dröm – och lämnar oss med en framtidstro, ett jobb eller en affärsidé att leva på, skriver Pernilla Uddh med flera.

Det är en fin 20-årsjubilar vi har att röra oss med. Under de senaste två decennierna har över 15 000 ungdomar på något sätt landat i Communicares själ och fått drivkraft och glöd att äga sin egen framtid. Från dessa tjugo år kan vi lyfta otaliga historier om hur en organisation med sin drivkraft och energi faktiskt och taktiskt förändrat människors liv.

För oss i styrelsen har det varit en ynnest att få arbeta med Communicare som med små medel lyckats uppnå, i våra ögon, underverk. Låt oss lyfta ett exempel; Bland de 7 155 deltagare som Communicare träffade i socialfondsprojekt under perioden 2009-2013 så gick hela 3 599 personer till egen försörjning, alltså drygt 50 procent. Är det mycket eller lite?

Om vi växlar över det till kronor och ören – räknat på hur mycket samhället sparat på att dessa 3 599 gick från utanförskap till innanförskap – så pratar vi om fantasisumman en miljard kronor. Och den typen av summor är svåra att ta till sig – men det är fakta. Vi vet nämligen att vi gör skillnad, inte bara samhällsekonomisk utan framför allt för alla individer. Men om inte fantasisumman en miljard imponerat dig så kanske ett förändrat livsöde gör det? En före detta deltagare i ett av Communicares projekt skrev till oss för några veckor sedan;

”Att komma till Communicare är som att kliva in i en varm och välkommande atmosfär där medmänsklighet flödar och varje individ blir sedd, uppskattad och uppmuntrad. Där fylls dagarna med glädje och inspiration, där finns källan till motivation. På det sätt Communicare arbetar och bemöter sina deltagare är unikt. Det skapar en tro på sig själv och på att alla individer har ett lika människovärde. Där föds hopp om en möjlighet till ett värdigt liv och därtill byggs en framtidstro. Hos Communicare sätts det värde på att strävan leder till att förverkliga målet och där hämtas kunskapen om vägen ut till arbetslivet. Communicare bygger upp varje individ, som i sin tur kan vara med och bygga upp samhället. Det är därför Communicares verksamhet är så ofantligt viktig för Sverige, för alla människor, i nutid såväl som för framtid och bör därmed upprätthållas.”

Historierna är många. Vi finns lokalt på orterna. För det är på hemmaplan de unga vill och behöver ha stöd. Vi stärker unga människor till att äga sin framtid. Och det ger resultat. De kommer till oss med en kittlande dröm – och lämnar oss med en framtidstro, ett jobb eller en affärsidé att leva på. Coachning och nya kunskaper föder drivkraft och mod. Det som en gång var en dröm – blir till verklighet.

Communicare lever, som många andra organisationer, på stöd från kommuner, region och EU. Vi är så otroligt tacksamma för att länet under alla år trott på oss, men 20-åringen behöver mer stöd. Vi kan liknas vid en katt med nio liv – men den krassa verkligheten är att vi är på det nionde livet. 20 år har gått och det bästa vore givetvis om Communicare inte längre behövdes. Men vi är inte riktigt där än. Vi behöver fortsätta vårt viktiga arbete för att stärka unga människor, unga värmlänningar, till att just äga sin framtid. Men för att göra det och leva vidare behöver vi ditt stöd.

Därför startar vi idag en crowdfundingkampanj, alltså en äkta gräsrotsfinansiering, för att upprätthålla Communicare som organisation. Inget bidrag är för litet (eller för den delen för stort). Så om ditt företagarhjärta klappar för våra värmländska ungdomar – då klappar ditt hjärta även för Communicare. Besök vår webb för mer information; www.communicare.nu

Styrelsen för Communicare

Pernilla Uddh

Sanna Andersson

Charlotte Nobel

Arman Teimouri

Veronica Molander

Joakim Bank

Det är en fin 20-årsjubilar vi har att röra oss med. Under de senaste två decennierna har över 15 000 ungdomar på något sätt landat i Communicares själ och fått drivkraft och glöd att äga sin egen framtid. Från dessa tjugo år kan vi lyfta otaliga historier om hur en organisation med sin drivkraft och energi faktiskt och taktiskt förändrat människors liv.

För oss i styrelsen har det varit en ynnest att få arbeta med Communicare som med små medel lyckats uppnå, i våra ögon, underverk. Låt oss lyfta ett exempel; Bland de 7 155 deltagare som Communicare träffade i socialfondsprojekt under perioden 2009-2013 så gick hela 3 599 personer till egen försörjning, alltså drygt 50 procent. Är det mycket eller lite?

Om vi växlar över det till kronor och ören – räknat på hur mycket samhället sparat på att dessa 3 599 gick från utanförskap till innanförskap – så pratar vi om fantasisumman en miljard kronor. Och den typen av summor är svåra att ta till sig – men det är fakta. Vi vet nämligen att vi gör skillnad, inte bara samhällsekonomisk utan framför allt för alla individer. Men om inte fantasisumman en miljard imponerat dig så kanske ett förändrat livsöde gör det? En före detta deltagare i ett av Communicares projekt skrev till oss för några veckor sedan;

”Att komma till Communicare är som att kliva in i en varm och välkommande atmosfär där medmänsklighet flödar och varje individ blir sedd, uppskattad och uppmuntrad. Där fylls dagarna med glädje och inspiration, där finns källan till motivation. På det sätt Communicare arbetar och bemöter sina deltagare är unikt. Det skapar en tro på sig själv och på att alla individer har ett lika människovärde. Där föds hopp om en möjlighet till ett värdigt liv och därtill byggs en framtidstro. Hos Communicare sätts det värde på att strävan leder till att förverkliga målet och där hämtas kunskapen om vägen ut till arbetslivet. Communicare bygger upp varje individ, som i sin tur kan vara med och bygga upp samhället. Det är därför Communicares verksamhet är så ofantligt viktig för Sverige, för alla människor, i nutid såväl som för framtid och bör därmed upprätthållas.”

Historierna är många. Vi finns lokalt på orterna. För det är på hemmaplan de unga vill och behöver ha stöd. Vi stärker unga människor till att äga sin framtid. Och det ger resultat. De kommer till oss med en kittlande dröm – och lämnar oss med en framtidstro, ett jobb eller en affärsidé att leva på. Coachning och nya kunskaper föder drivkraft och mod. Det som en gång var en dröm – blir till verklighet.

Communicare lever, som många andra organisationer, på stöd från kommuner, region och EU. Vi är så otroligt tacksamma för att länet under alla år trott på oss, men 20-åringen behöver mer stöd. Vi kan liknas vid en katt med nio liv – men den krassa verkligheten är att vi är på det nionde livet. 20 år har gått och det bästa vore givetvis om Communicare inte längre behövdes. Men vi är inte riktigt där än. Vi behöver fortsätta vårt viktiga arbete för att stärka unga människor, unga värmlänningar, till att just äga sin framtid. Men för att göra det och leva vidare behöver vi ditt stöd.

Därför startar vi idag en crowdfundingkampanj, alltså en äkta gräsrotsfinansiering, för att upprätthålla Communicare som organisation. Inget bidrag är för litet (eller för den delen för stort). Så om ditt företagarhjärta klappar för våra värmländska ungdomar – då klappar ditt hjärta även för Communicare. Besök vår webb för mer information; www.communicare.nu

Styrelsen för Communicare

Pernilla Uddh

Sanna Andersson

Charlotte Nobel

Arman Teimouri

Veronica Molander

Joakim Bank

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.