2016-02-22 06:00

2016-02-22 06:00

Vi upprepar frågorna

Debatt: Ambulanshelikoptern

Vilka är de faktiska intäkterna för ambulanshelikoptern 2015, frågar Hans Forsbäck och Bengt Carlsson.

Den 12 januari 2016 ifrågasatte vi den kalkyl för ambulanshelikoptern som hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg redovisade som svar på vår fråga om det är 40 eller 50 miljoner som verksamheten beräknas kosta år 2016.

I vårt inlägg hade vi tre frågeställningar som vi gärna ville ha svar på. Eftersom frågeställningarna fanns i den löpande texten kanske Tobias Kjellberg inte hittade dem eller förstod frågorna. Därför upprepar vi dem igen.

1. Hur kan nettokostnaderna för ambulanshelikoptern mer än fördubblas sedan kalkylen som landstingsstyrelsens politiker hade att ta ställning till 2013-09-17?

2. Vilka är de faktiska intäkterna för ambulanshelikoptern 2015?

3. Ligger kostnaderna för utnyttjande av Dalarnas och Uppsalas helikoptrar i Värmland med i totalkostnaden 51,2 miljoner kronor för 2016, eller är det kostnader som tillkommer?

Hans Forsbäck

Företagare

Bengt Carlsson

Pensionär

Den 12 januari 2016 ifrågasatte vi den kalkyl för ambulanshelikoptern som hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg redovisade som svar på vår fråga om det är 40 eller 50 miljoner som verksamheten beräknas kosta år 2016.

I vårt inlägg hade vi tre frågeställningar som vi gärna ville ha svar på. Eftersom frågeställningarna fanns i den löpande texten kanske Tobias Kjellberg inte hittade dem eller förstod frågorna. Därför upprepar vi dem igen.

1. Hur kan nettokostnaderna för ambulanshelikoptern mer än fördubblas sedan kalkylen som landstingsstyrelsens politiker hade att ta ställning till 2013-09-17?

2. Vilka är de faktiska intäkterna för ambulanshelikoptern 2015?

3. Ligger kostnaderna för utnyttjande av Dalarnas och Uppsalas helikoptrar i Värmland med i totalkostnaden 51,2 miljoner kronor för 2016, eller är det kostnader som tillkommer?

Hans Forsbäck

Företagare

Bengt Carlsson

Pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.