2016-02-17 06:00

2016-02-17 06:00

Solen kan inte alltid skina

Replik: Regeringsfrågan

Jag ger mitt rakaste och ärligaste svar: när grisar kan flyga och helvetet fryser till is, skriver Anders Viking Pettersson.

Svar till Alexander Johansson Pettersson (NWT 2/2)

När Allianssamarbetet bildades 2004 var tanken att skapa ett enat och trovärdigt regeringsalternativ som kunde utmana den socialdemokratiska dynasti som präglat Sverige under lång tid. Målet var att stärka ekonomin genom att göra det mer lönsamt att arbeta, utbilda sig och driva företag. Det politiska landskapet har sedan dess förändrats och nya riktningar har tagits av olika partier.

Med bakgrund av MUF:s utspel om att Alliansen bör fälla den rödgröna regeringen med en gemensam budget kräver SSU Värmlands distriktsordförande Alexander Johansson Pettersson i NWT (2/2) att jag ska ta tydlig ställning i denna fråga. Han undrar om vi i Liberala ungdomsförbundet är beredda att på samma sätt som MUF kräva att vårt moderparti Liberalerna, tillsammans med Alliansen fäller regeringen och bildar regering med Sverigedemokraterna som regeringsunderlag. Jag ger mitt rakaste och ärligaste svar: när grisar kan flyga och helvetet fryser till is.

Vi har stora utmaningar framför oss. För att bygga ett Sverige som står sig i den internationella konkurrensen behövs Alliansen. Allt det vi brinner för ställs på spel om vi skulle sätta oss i en situation där vi måste få aktivt stöd och göra oss till lags med ett parti som bygger sin ideologi på nationalism, missnöje och främlingsfientlighet. Deras förklaringar och lösningar delar vi inte överhuvudtaget och det skulle därför skada vår möjlighet och därmed vår trovärdighet att driva liberal politik.

Vi kommer inte svika våra ideal för makten och skapa ett beroendeförhållande med Sverigedemokraterna. Det går inte att göra som Socialdemokraterna att endast ha makten som mål, det måste finnas en vision som vilar på en gemensam värdegrund. Därför vill vi liberaler ha en alliansregering senast 2018, men inte till vilket pris som helst.

Anders Viking Pettersson

Distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Värmland

Svar till Alexander Johansson Pettersson (NWT 2/2)

När Allianssamarbetet bildades 2004 var tanken att skapa ett enat och trovärdigt regeringsalternativ som kunde utmana den socialdemokratiska dynasti som präglat Sverige under lång tid. Målet var att stärka ekonomin genom att göra det mer lönsamt att arbeta, utbilda sig och driva företag. Det politiska landskapet har sedan dess förändrats och nya riktningar har tagits av olika partier.

Med bakgrund av MUF:s utspel om att Alliansen bör fälla den rödgröna regeringen med en gemensam budget kräver SSU Värmlands distriktsordförande Alexander Johansson Pettersson i NWT (2/2) att jag ska ta tydlig ställning i denna fråga. Han undrar om vi i Liberala ungdomsförbundet är beredda att på samma sätt som MUF kräva att vårt moderparti Liberalerna, tillsammans med Alliansen fäller regeringen och bildar regering med Sverigedemokraterna som regeringsunderlag. Jag ger mitt rakaste och ärligaste svar: när grisar kan flyga och helvetet fryser till is.

Vi har stora utmaningar framför oss. För att bygga ett Sverige som står sig i den internationella konkurrensen behövs Alliansen. Allt det vi brinner för ställs på spel om vi skulle sätta oss i en situation där vi måste få aktivt stöd och göra oss till lags med ett parti som bygger sin ideologi på nationalism, missnöje och främlingsfientlighet. Deras förklaringar och lösningar delar vi inte överhuvudtaget och det skulle därför skada vår möjlighet och därmed vår trovärdighet att driva liberal politik.

Vi kommer inte svika våra ideal för makten och skapa ett beroendeförhållande med Sverigedemokraterna. Det går inte att göra som Socialdemokraterna att endast ha makten som mål, det måste finnas en vision som vilar på en gemensam värdegrund. Därför vill vi liberaler ha en alliansregering senast 2018, men inte till vilket pris som helst.

Anders Viking Pettersson

Distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Värmland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.