2016-02-09 06:00

2016-02-09 06:00

Politik är också att agera

Debatt: Borgerlig framtid

Borgerlig Framtid står för en politik som vill bryta det nuvarande läget med politiker som inte vågar genomföra de nödvändiga reformer som landet behöver, skriver Simon Sjögren.

Både Alliansen och de rödgröna har under lång tid svikit Sverige. På grund av detta långtgående svek har jag beslutat mig för att byta parti och inleda en ny bana i min politiska gärning. Politik är att vilja och god vilja finns det bland de flesta politiker i Sverige. Under många år har jag som ungdomspolitiker arbetat med flera av dessa engagerade människor. Precis som dessa engagerade fritidspolitiker har jag en vilja, men det är nu också tid för att agera.

Sveriges riksdag har allt mer kommit att likna en kaosartad lekstuga där ingen längre verkar vilja ta ansvar. Sverige och Värmland förtjänar bättre än det här. Även om Alliansen och framförallt Moderaterna under flera år lyckades axla regeringsmakten så gjordes det till ett allt för högt pris. Man sålde ut sin traditionella politik och närmade sig Socialdemokraterna i syfte att fånga upp fler väljare. Resultatet av detta ser vi delvis nu i form av de många samhällsproblem som blir allt mer uppenbara.

Därför har jag valt att lämna mitt uppdrag som distriktsordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet i Värmland och mina övriga politiska uppdrag inom Kristdemokraterna. Istället har jag gått med i och blivit aktiv i det snabbt framväxande partiet Borgerlig Framtid. Borgerlig Framtid är ett liberalkonservativt parti, med klassiska liberala ekonomiska värderingar och en liberal syn på politikens begränsade roll i individernas vardag, samt en konservativ syn på samhället och kulturen.

Anledningen till mitt val är för att Sverige och Värmland behöver något nytt. Borgerlig Framtid står för en politik som vill bryta det nuvarande läget med politiker som inte vågar genomföra de nödvändiga reformer som landet behöver. Under både Socialdemokraterna och Alliansen har vi sett hur fler kärnområden i Sverige har försämrats. Vår försvarsförmåga har kraftigt försämrats, problemen inom migrations- och integrationspolitiken har under lång tid nonchalerats, politiskt ansvarstagande har lyst med sin frånvaro och gapet mellan politiker och medborgare har vidgats.

I dagsläget har vi en regering som kapitalt misslyckas med att leda landet på ett förtjänstfullt sätt samtidigt som man skapar konflikt med land efter land med sin ”feministiska utrikespolitik”. Åt andra hållet har vi en opposition som gång på gång sviker sina väljare genom att inte ta makten fast man kan göra det. Istället är det främsta målet att förbättra sina egna opinionssiffror, samtidigt som det helt saknas långsiktigt tänkande och politiken svänger fram och tillbaka. Samtidigt har grov brottslighet blivit vardag i allt fler städer och samhällen runt om i landet, samtidigt som landsbygden i flera områden går på knäna. Men i dessa frågor som verkligen berör medborgarnas vardag lyser politikerna med sin frånvaro.

Borgerlig Framtid och jag vill prioritera de frågor som berör er medborgare i er vardag. Möjligheten att få ett jobb, rätten till en trygg skolgång, möjligheten att leva i hela Värmland, ansvar från enskilda politiker och en politik som underlättar för vanliga medborgare att leva och verka. Utifrån detta vill jag och Borgerlig Framtid i längden söka ert förtroende för ett riktigt borgerligt, frihetligt, ansvarstagande och konservativt alternativ i svensk politik.

Simon Sjögren

Värmländsk politiker i Borgerlig Framtid

Både Alliansen och de rödgröna har under lång tid svikit Sverige. På grund av detta långtgående svek har jag beslutat mig för att byta parti och inleda en ny bana i min politiska gärning. Politik är att vilja och god vilja finns det bland de flesta politiker i Sverige. Under många år har jag som ungdomspolitiker arbetat med flera av dessa engagerade människor. Precis som dessa engagerade fritidspolitiker har jag en vilja, men det är nu också tid för att agera.

Sveriges riksdag har allt mer kommit att likna en kaosartad lekstuga där ingen längre verkar vilja ta ansvar. Sverige och Värmland förtjänar bättre än det här. Även om Alliansen och framförallt Moderaterna under flera år lyckades axla regeringsmakten så gjordes det till ett allt för högt pris. Man sålde ut sin traditionella politik och närmade sig Socialdemokraterna i syfte att fånga upp fler väljare. Resultatet av detta ser vi delvis nu i form av de många samhällsproblem som blir allt mer uppenbara.

Därför har jag valt att lämna mitt uppdrag som distriktsordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet i Värmland och mina övriga politiska uppdrag inom Kristdemokraterna. Istället har jag gått med i och blivit aktiv i det snabbt framväxande partiet Borgerlig Framtid. Borgerlig Framtid är ett liberalkonservativt parti, med klassiska liberala ekonomiska värderingar och en liberal syn på politikens begränsade roll i individernas vardag, samt en konservativ syn på samhället och kulturen.

Anledningen till mitt val är för att Sverige och Värmland behöver något nytt. Borgerlig Framtid står för en politik som vill bryta det nuvarande läget med politiker som inte vågar genomföra de nödvändiga reformer som landet behöver. Under både Socialdemokraterna och Alliansen har vi sett hur fler kärnområden i Sverige har försämrats. Vår försvarsförmåga har kraftigt försämrats, problemen inom migrations- och integrationspolitiken har under lång tid nonchalerats, politiskt ansvarstagande har lyst med sin frånvaro och gapet mellan politiker och medborgare har vidgats.

I dagsläget har vi en regering som kapitalt misslyckas med att leda landet på ett förtjänstfullt sätt samtidigt som man skapar konflikt med land efter land med sin ”feministiska utrikespolitik”. Åt andra hållet har vi en opposition som gång på gång sviker sina väljare genom att inte ta makten fast man kan göra det. Istället är det främsta målet att förbättra sina egna opinionssiffror, samtidigt som det helt saknas långsiktigt tänkande och politiken svänger fram och tillbaka. Samtidigt har grov brottslighet blivit vardag i allt fler städer och samhällen runt om i landet, samtidigt som landsbygden i flera områden går på knäna. Men i dessa frågor som verkligen berör medborgarnas vardag lyser politikerna med sin frånvaro.

Borgerlig Framtid och jag vill prioritera de frågor som berör er medborgare i er vardag. Möjligheten att få ett jobb, rätten till en trygg skolgång, möjligheten att leva i hela Värmland, ansvar från enskilda politiker och en politik som underlättar för vanliga medborgare att leva och verka. Utifrån detta vill jag och Borgerlig Framtid i längden söka ert förtroende för ett riktigt borgerligt, frihetligt, ansvarstagande och konservativt alternativ i svensk politik.

Simon Sjögren

Värmländsk politiker i Borgerlig Framtid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.