2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Tjäna inte pengar på människors lidande

Debatt: Flyktingar

Istället för att prioritera människovärdet har politiker valt att gynnade som vill tjäna pengar på människors lidande. Nu om någonsin måste det bli ändring på det, skriver Sabina Gómez Jansson med flera.

I vårt Sverige tjänar ingen pengar på människors lidande! Det är i svåra tider som människovärdet och våra värderingar sätts på prov.Människor på flykt ska mötas med värdighet och få möjlighet att bli en del av samhället.

Medvetna politiska beslut gör det svårare än vad det behöver vara. Istället för att prioritera människovärdet har politiker valt att gynnade som vill tjäna pengar på människors lidande. Nu om någonsin måste det bli ändring på det.

Att människor dör på Medelhavet eller överlever men blir ruinerade på väg till i Europa beror på att politiker vill göra det svårare för flyktingar att ta sig hit. Det är transportörsansvaret som tvingar in dem in i smugglares händer. Det kan avskaffas.

Även Dublinförordningen som tvingar människor att färdas genom Europa under livsfarliga och förnedrande omständigheter, kan slopas. Detta går att förändra om politikerna väljer människovärdet framför att stänga människor på flykt ute.

På plats i Sverige kan mottagandet bli både värdigare för flyktingarna och mer tillgängligt för de som bor på orter dit flyktingar flyttar. Skattepengar som idag går till vinstdrivande företag skulle istället kunna gå till bättre samordning, mer personal och upprustning av lokaler. I vårt Sverige sätter vi människovärdet framför att flyktingsmugglare och riskkapitalister som Bert Karlsson ska tjäna pengar på människors lidande.

Regeringen och Alliansen har kommit överens om migrationspolitiken och människor ska få tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) istället för permanenta uppehållstillstånd. Detta skapar otrygghet och rädsla och hindrar människor från att känna sig hemma.

• Avskaffa transportörsansvaret

• Slopa Dublinförordningen

• Bort med vinstdrivande företag från flyktingmottagandet

• Slopa TUT!

Kristinehamn för mångfald

Sabina Gómez Jansson

Frida Lindroos Jonasson

Petra Lindroos Jonasson

Eva Wernersson

I vårt Sverige tjänar ingen pengar på människors lidande! Det är i svåra tider som människovärdet och våra värderingar sätts på prov.Människor på flykt ska mötas med värdighet och få möjlighet att bli en del av samhället.

Medvetna politiska beslut gör det svårare än vad det behöver vara. Istället för att prioritera människovärdet har politiker valt att gynnade som vill tjäna pengar på människors lidande. Nu om någonsin måste det bli ändring på det.

Att människor dör på Medelhavet eller överlever men blir ruinerade på väg till i Europa beror på att politiker vill göra det svårare för flyktingar att ta sig hit. Det är transportörsansvaret som tvingar in dem in i smugglares händer. Det kan avskaffas.

Även Dublinförordningen som tvingar människor att färdas genom Europa under livsfarliga och förnedrande omständigheter, kan slopas. Detta går att förändra om politikerna väljer människovärdet framför att stänga människor på flykt ute.

På plats i Sverige kan mottagandet bli både värdigare för flyktingarna och mer tillgängligt för de som bor på orter dit flyktingar flyttar. Skattepengar som idag går till vinstdrivande företag skulle istället kunna gå till bättre samordning, mer personal och upprustning av lokaler. I vårt Sverige sätter vi människovärdet framför att flyktingsmugglare och riskkapitalister som Bert Karlsson ska tjäna pengar på människors lidande.

Regeringen och Alliansen har kommit överens om migrationspolitiken och människor ska få tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) istället för permanenta uppehållstillstånd. Detta skapar otrygghet och rädsla och hindrar människor från att känna sig hemma.

• Avskaffa transportörsansvaret

• Slopa Dublinförordningen

• Bort med vinstdrivande företag från flyktingmottagandet

• Slopa TUT!

Kristinehamn för mångfald

Sabina Gómez Jansson

Frida Lindroos Jonasson

Petra Lindroos Jonasson

Eva Wernersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.