2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Flyktingkrisen, vår tids största politiska skandal

Debatt: Flyktingpolitik

Fortfarande vill inte våra svenska politiker ta åt sig situationen på ett mänskligt plan, nej nu gömmer man sig bakom EU för nu är det ordning och reda som gäller, skriver Tommy Norum.

Frågan är väl om inte hela EU:s flyktingpolitik är en enda stor politisk skandal utan dess like. En dubbelmoral som jag inte trodde fanns bland våra EU politiker och absolut inte hos våra Svenska som nu i åratal låtsas om att de för en human flyktingpolitik. Här hånar man Sverigedemokraterna för att vara främlingsfientliga, rasister som vill begränsa invandringen samtidigt som de som har makten själva bedriver en begränsningspolitik men med helt andra följder än Sverigedemokraternas retorik. Här låter man tusentals människor dö på väg till Europa utan ett spår av att politiskt initiativ att vilja hjälpa till i eländet där nu dagliga rapporter från media i åratal visat med både bilder och reportage om de fruktansvärda scener som utspelas för att ta sig in i EU.

Man försöker på alla sätt strypa alla tillgängliga vägar in i EU, man kriminaliserar så kallade människosmugglare, man bakbinder alla flyg och båt transporter genom bestämmelser som gör att inga bolag vågar ta med flyktingar.

Själv är jag emot den stora invandring som översköljer Sverige där våra politiker bjuder in flyktingar med generösa villkor vilket gör att vi blivit ett av Europas länder som tar emot mest flyktingar. Men jag har inget blod på mina händer för den inställningen i motsats till våra politiker som för en politik men med samma utgångspunkt att begränsa invandringen men med helt andra konsekvenser för de flyende.

Man ställer upp säger man i retoriken men vad som sker utanför Sveriges gränser det struntar man totalt i. Fortfarande vill inte våra svenska politiker ta åt sig situationen på ett mänskligt plan, nej nu gömmer man sig bakom EU för nu är det ordning och reda som gäller. Att hundratals dör där ute på havet, i lastbilar, och på våra vägar den problematiken vill man inte ta in i debatten.

Att man inte skäms.

Tydligen finns det inga skrupler hur man kan bete sig för att vinna politiska poäng på hemmaplan. Medan man träter på Sverigedemokraterna här hemma för sin inställning att ta emot färre flyktingar så håller man på med samma sak utanför Sveriges gränser genom att stödja den EU politik som på alla sätt försöker hindra flyktingströmmarna att nå Europa och som skördar dödsoffer dagligen. Tala om dubbelmoral. Så frågan är väl om inte detta dubbelspel får politiska konsekvenser förr eller senare.

Tommy Norum

Åmål

Frågan är väl om inte hela EU:s flyktingpolitik är en enda stor politisk skandal utan dess like. En dubbelmoral som jag inte trodde fanns bland våra EU politiker och absolut inte hos våra Svenska som nu i åratal låtsas om att de för en human flyktingpolitik. Här hånar man Sverigedemokraterna för att vara främlingsfientliga, rasister som vill begränsa invandringen samtidigt som de som har makten själva bedriver en begränsningspolitik men med helt andra följder än Sverigedemokraternas retorik. Här låter man tusentals människor dö på väg till Europa utan ett spår av att politiskt initiativ att vilja hjälpa till i eländet där nu dagliga rapporter från media i åratal visat med både bilder och reportage om de fruktansvärda scener som utspelas för att ta sig in i EU.

Man försöker på alla sätt strypa alla tillgängliga vägar in i EU, man kriminaliserar så kallade människosmugglare, man bakbinder alla flyg och båt transporter genom bestämmelser som gör att inga bolag vågar ta med flyktingar.

Själv är jag emot den stora invandring som översköljer Sverige där våra politiker bjuder in flyktingar med generösa villkor vilket gör att vi blivit ett av Europas länder som tar emot mest flyktingar. Men jag har inget blod på mina händer för den inställningen i motsats till våra politiker som för en politik men med samma utgångspunkt att begränsa invandringen men med helt andra konsekvenser för de flyende.

Man ställer upp säger man i retoriken men vad som sker utanför Sveriges gränser det struntar man totalt i. Fortfarande vill inte våra svenska politiker ta åt sig situationen på ett mänskligt plan, nej nu gömmer man sig bakom EU för nu är det ordning och reda som gäller. Att hundratals dör där ute på havet, i lastbilar, och på våra vägar den problematiken vill man inte ta in i debatten.

Att man inte skäms.

Tydligen finns det inga skrupler hur man kan bete sig för att vinna politiska poäng på hemmaplan. Medan man träter på Sverigedemokraterna här hemma för sin inställning att ta emot färre flyktingar så håller man på med samma sak utanför Sveriges gränser genom att stödja den EU politik som på alla sätt försöker hindra flyktingströmmarna att nå Europa och som skördar dödsoffer dagligen. Tala om dubbelmoral. Så frågan är väl om inte detta dubbelspel får politiska konsekvenser förr eller senare.

Tommy Norum

Åmål

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.