2015-08-03 06:00

2015-08-03 06:00

Vi har en högre ambition

Slutreplik: Arenautredningen

Vi har bara en högre ambition och en tydligare färdväg då vi avsätter äskade medel för en projektledare som ska hålla ihop kommunens arbete i frågan, skriver Linda Larsson, Anders Tallgren och Maria Wågemo.

Svar till Per-Inge Lidén (NWT 28/7)

Kommunalrådet Per-Inge Lidén hävdar att vi socialdemokrater i Karlstad partipolitiserar frågan om Arenautredningen men det finns inget i våra avsikter som splittrar. Vi har bara en högre ambition och en tydligare färdväg då vi avsätter äskade medel för en projektledare som ska hålla ihop kommunens arbete i frågan.

Det här är en fråga som är viktig för ungdomsverksamheten, folkhälsoarbetet och besöksnäringen. Processen måste ha en tydlig gång även om vi alla vet att det kommer att ta tid innan vi når full utbyggnad av både Tingvalla sportcenter och Sannafältets sportcenter.

Majoriteten verkar klara splittringen helt på egen hand då Peter Kullgren (KD) i NWT den 24 juli säger att kultur- och fritidsförvaltningen ska avsätta en kraft för detta medan Per-Inge Lidén (MP) i sin replik den 28 juli skriver att någon på kommunledningskontoret ska ta tag i detta under hösten. Ett och ett halvt år har redan gått och med den här bristande samsynen och handlingskraften inom majoriteten lär väl inte mycket mer hända de kommande åren heller.

Linda Larsson (S)

Kommunalråd

Anders Tallgren (S)

Vice ordförande, teknik- och fastighetsnämnden

Maria Wågemo (S)

Vice ordförande, kultur- och fritidsnämnden

Svar till Per-Inge Lidén (NWT 28/7)

Kommunalrådet Per-Inge Lidén hävdar att vi socialdemokrater i Karlstad partipolitiserar frågan om Arenautredningen men det finns inget i våra avsikter som splittrar. Vi har bara en högre ambition och en tydligare färdväg då vi avsätter äskade medel för en projektledare som ska hålla ihop kommunens arbete i frågan.

Det här är en fråga som är viktig för ungdomsverksamheten, folkhälsoarbetet och besöksnäringen. Processen måste ha en tydlig gång även om vi alla vet att det kommer att ta tid innan vi når full utbyggnad av både Tingvalla sportcenter och Sannafältets sportcenter.

Majoriteten verkar klara splittringen helt på egen hand då Peter Kullgren (KD) i NWT den 24 juli säger att kultur- och fritidsförvaltningen ska avsätta en kraft för detta medan Per-Inge Lidén (MP) i sin replik den 28 juli skriver att någon på kommunledningskontoret ska ta tag i detta under hösten. Ett och ett halvt år har redan gått och med den här bristande samsynen och handlingskraften inom majoriteten lär väl inte mycket mer hända de kommande åren heller.

Linda Larsson (S)

Kommunalråd

Anders Tallgren (S)

Vice ordförande, teknik- och fastighetsnämnden

Maria Wågemo (S)

Vice ordförande, kultur- och fritidsnämnden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.