2015-07-28 06:00

2015-07-28 06:00

Socialdemokraterna partipolitiserar

Replik: Arenautredning

Klart är att kommunen själv inte mäktar med denna satsning, utan behöver ett nära och gott samarbete med såväl idrottsrörelse som näringsliv, skriver Per-Inge Lidén.

Svar till Linda Larsson m fl (NWT 22/7)

Tack för de goda orden om Arenautredningen som jag höll samman under ett års arbete! Att sju partier gemensamt kunde komma överens om en framtida utveckling för såväl Tingvalla is som det nya Sannafältets sportcenter under tidsperioden 2016-2026 är viktigt för hela kommunens utveckling. Vi vill bli Sveriges fjärde bästa evenemangsstad och där är idrottsrörelsen en viktig del. Både Sannafältet och Tingvalla is kommer att utvecklas för såväl breddidrott som elitsatsningar inom bl a friidrott, fotboll, amerikansk fotboll, bandy, konståkning och ishockey.

Det är glädjande att vi kunnat öppna upp Sannafältet redan ett år tidigare än den av utredningen föreslagna tidsperioden genom att Friskis & Svettis etablerat sig inom området. Genom detta har arbetet fått en bra uppstart där vi också kunnat arbeta med grundläggande infrastruktur såsom parkeringsplatser, vatten och avlopp.

Vi har gett kommunledningskontoret i uppdrag att tillsammans med idrottsrörelse och näringsliv arbeta vidare med detta stora projekt, vilket kommer att konkretiseras under hösten. Klart är att kommunen själv inte mäktar med denna satsning, utan behöver ett nära och gott samarbete med såväl idrottsrörelse som näringsliv.

Hittills har vi lyft arenafrågan över de partiskiljande frågorna i vår kommun med syfte att hitta gemensamma lösningar. För sakens skull ser jag gärna att vi fortsätter på den inslagna linjen och beklagar att Socialdemokraterna som det enda av de sju partier som står bakom utredningen nu väljer att bli taktiska och partipolitisera detta för staden så viktiga arbete, vars resultat kommer att stå sig under mycket lång tid framöver och endast med svårighet ändras på.

För att förverkliga Sannafältet och Tingvalla is krävs samverkan mellan kommun, folkrörelser och näringsliv. Låt oss jobba tillsammans för Karlstads och Värmlands bästa!

Per-Inge Lidén (MP)

Kommunalråd

Svar till Linda Larsson m fl (NWT 22/7)

Tack för de goda orden om Arenautredningen som jag höll samman under ett års arbete! Att sju partier gemensamt kunde komma överens om en framtida utveckling för såväl Tingvalla is som det nya Sannafältets sportcenter under tidsperioden 2016-2026 är viktigt för hela kommunens utveckling. Vi vill bli Sveriges fjärde bästa evenemangsstad och där är idrottsrörelsen en viktig del. Både Sannafältet och Tingvalla is kommer att utvecklas för såväl breddidrott som elitsatsningar inom bl a friidrott, fotboll, amerikansk fotboll, bandy, konståkning och ishockey.

Det är glädjande att vi kunnat öppna upp Sannafältet redan ett år tidigare än den av utredningen föreslagna tidsperioden genom att Friskis & Svettis etablerat sig inom området. Genom detta har arbetet fått en bra uppstart där vi också kunnat arbeta med grundläggande infrastruktur såsom parkeringsplatser, vatten och avlopp.

Vi har gett kommunledningskontoret i uppdrag att tillsammans med idrottsrörelse och näringsliv arbeta vidare med detta stora projekt, vilket kommer att konkretiseras under hösten. Klart är att kommunen själv inte mäktar med denna satsning, utan behöver ett nära och gott samarbete med såväl idrottsrörelse som näringsliv.

Hittills har vi lyft arenafrågan över de partiskiljande frågorna i vår kommun med syfte att hitta gemensamma lösningar. För sakens skull ser jag gärna att vi fortsätter på den inslagna linjen och beklagar att Socialdemokraterna som det enda av de sju partier som står bakom utredningen nu väljer att bli taktiska och partipolitisera detta för staden så viktiga arbete, vars resultat kommer att stå sig under mycket lång tid framöver och endast med svårighet ändras på.

För att förverkliga Sannafältet och Tingvalla is krävs samverkan mellan kommun, folkrörelser och näringsliv. Låt oss jobba tillsammans för Karlstads och Värmlands bästa!

Per-Inge Lidén (MP)

Kommunalråd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.