2015-03-13 06:00

2015-03-13 06:00

Föga realistiska förslag från MP

Replik: Transporter

Medan miljöpartisterna teoretiserar och spekulerar så beskriver företagarnas representanter den verklighet som företagarna lever och arbetar i, skriver Albin Hildén-Höglander.

Svar till Stina Bergström och Louise Hamilton (NWT 3/3)

I NWT den 3 mars yttrar sig miljöpartisterna Stina Bergström och Louise Hamilton över transportsektorns stora roll när det gäller att minska klimatutsläppen och oljeberoendet. Nästan samtidigt eller den 4 mars ger företrädare för Företagarna och åkeribranschen nämligen regioncheferna Anna Hedberg och Svenerik Eriksson sin syn på problematiken. Det intressanta med artiklarna är att medan miljöpartisterna teoretiserar och spekulerar så beskriver företagarnas representanter den verklighet som företagarna lever och arbetar i och som möjliggör för landet Sverige att hålla sig med en folkrepresentation, som någon till och med kan tycka vara överdimensionerad jämfört med vad som uträttas.

Miljöpartisterna riktar sina synpunkter till M-politikerna så de får svara för sig men jag kan inte avstå från att redovisa några funderingar. Miljöpartiet säger att det behövs incitament för att flytta över delar av den godstrafik som inte är beroende av lastbil till tåg och sjöfart. Med incitament menar man skattehöjningar genom att införa en avståndsbaserad och miljödifferentierad lastbilsskatt.

Teoretiskt förslag men föga realistiskt, det begriper t o m jag som varit pärmbärare i 60 år. Och hur ska MP förklara att man inte vill diskutera den brosänkning som Göteborgspolitikerna tänker genomföra och som i princip kommer att betyda stopp för fraktbåtar från Karlstad med stor ökning av lastbilstransporter som följd. Jag påpekade problemet för vice statsminister Åsa Romson (MP) som genom sin departementssekreterare Michael Nordenberg lät meddela att sådana frågor fick jag ta upp direkt med Miljöpartiet och jag fick t o m veta att kontaktuppgifter finns på deras webbplats. Men jag har inte haft tid...

Jag tänkte också fråga om vad MP menar med att de „vill också stödja våra svenska mjölkbönder utan att göra avkall på vare sig miljö, klimat eller djurskydd”. Men är det inte så att djur (kor) släpper ifrån sig mycket metangas? Rätt eller fel?

Albin Hildén-Höglander

Stöpafors

Svar till Stina Bergström och Louise Hamilton (NWT 3/3)

I NWT den 3 mars yttrar sig miljöpartisterna Stina Bergström och Louise Hamilton över transportsektorns stora roll när det gäller att minska klimatutsläppen och oljeberoendet. Nästan samtidigt eller den 4 mars ger företrädare för Företagarna och åkeribranschen nämligen regioncheferna Anna Hedberg och Svenerik Eriksson sin syn på problematiken. Det intressanta med artiklarna är att medan miljöpartisterna teoretiserar och spekulerar så beskriver företagarnas representanter den verklighet som företagarna lever och arbetar i och som möjliggör för landet Sverige att hålla sig med en folkrepresentation, som någon till och med kan tycka vara överdimensionerad jämfört med vad som uträttas.

Miljöpartisterna riktar sina synpunkter till M-politikerna så de får svara för sig men jag kan inte avstå från att redovisa några funderingar. Miljöpartiet säger att det behövs incitament för att flytta över delar av den godstrafik som inte är beroende av lastbil till tåg och sjöfart. Med incitament menar man skattehöjningar genom att införa en avståndsbaserad och miljödifferentierad lastbilsskatt.

Teoretiskt förslag men föga realistiskt, det begriper t o m jag som varit pärmbärare i 60 år. Och hur ska MP förklara att man inte vill diskutera den brosänkning som Göteborgspolitikerna tänker genomföra och som i princip kommer att betyda stopp för fraktbåtar från Karlstad med stor ökning av lastbilstransporter som följd. Jag påpekade problemet för vice statsminister Åsa Romson (MP) som genom sin departementssekreterare Michael Nordenberg lät meddela att sådana frågor fick jag ta upp direkt med Miljöpartiet och jag fick t o m veta att kontaktuppgifter finns på deras webbplats. Men jag har inte haft tid...

Jag tänkte också fråga om vad MP menar med att de „vill också stödja våra svenska mjölkbönder utan att göra avkall på vare sig miljö, klimat eller djurskydd”. Men är det inte så att djur (kor) släpper ifrån sig mycket metangas? Rätt eller fel?

Albin Hildén-Höglander

Stöpafors

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.