2015-03-09 06:00

2015-03-09 06:00

Hitta nya lösningar på samhällsproblem

Debatt: Nya Moderaterna

Vi behöver fler och nya reformer för att möta fallande kunskapsresultat i skolan och motverka kvalitetsbrister i sjukvård och äldreomsorg, skriver Tomas Tobé och Pia Hallström.

Lördagen den 7 mars samlades Nya Moderaterna för Sverigedagen. 900 moderater från hela landet träffades för att tillsammans utveckla vår politik. Det är ett avgörande arbete för att kunna svara upp mot de framtidsutmaningar Sverige står inför. Gemensamt ska vi hitta nya lösningar på de samhällsproblem som människor möter i sin vardag – både här i Värmland och resten av Sverige.

Det handlar om att vi vill skapa förutsättningar för att fler kan utvecklas och växa. Så att fler människor kan komma till sin rätt och nå sin fulla potential. Några områden är särskilt viktiga:

• Fler jobb behöver skapas och fler människor behöver kunna få de jobb som finns. Vi behöver öka Sveriges konkurrenskraft genom att skapa ännu bättre villkor för företagande och entreprenörskap – i hela landet.

• Jämställdheten i samhället måste förbättras så att kvinnor och män ges mer lika möjligheter på arbetsmarknaden. Det kräver bland annat att vi underlättar för fler människor att få vardags- och arbetslivet att gå ihop.

• Det är också tydligt att integrationen måste förbättras. Människor som kommer till Sverige behöver snabbt komma i utbildning och arbete för att kunna försörja sig själva.

• Nya Moderaterna ska även utveckla välfärdspolitiken. Vi behöver fler och nya reformer för att möta fallande kunskapsresultat i skolan och motverka kvalitetsbrister i sjukvård och äldreomsorg.

• Säkerhetsläget i omvärlden och i vårt närområde har försämrats; det kräver att vi förstärker vår säkerhets- och försvarspolitik.

• Attentaten i Köpenhamn och Paris ökar oron för våldsdåd också i vårt land. Den radikalisering som finns bland extrema grupper måste motverkas med kraft. Det är också viktigt att arbete mot hat- och sexualbrott förstärks samt att brottsofferinsatserna förbättras.

Detta är några av alla utmaningar vi diskuterade under Sverigedagen. Vi i Värmland lyfte särskilt fram hur vi ska minska ungdomsarbetslösheten i länet.

När Sverige har en oförberedd och passiv regering som skjuter viktiga beslut på framtiden är det avgörande att Nya Moderaterna fortsätter vara framtidsinriktade och har en tydlig politik för hur vi stärker Sverige. Vi är övertygade om att Värmland och Sverige kan mer.

Tomas Tobé (M)

Partisekreterare

Pia Hallström (M)

Riksdagsledamot

Lördagen den 7 mars samlades Nya Moderaterna för Sverigedagen. 900 moderater från hela landet träffades för att tillsammans utveckla vår politik. Det är ett avgörande arbete för att kunna svara upp mot de framtidsutmaningar Sverige står inför. Gemensamt ska vi hitta nya lösningar på de samhällsproblem som människor möter i sin vardag – både här i Värmland och resten av Sverige.

Det handlar om att vi vill skapa förutsättningar för att fler kan utvecklas och växa. Så att fler människor kan komma till sin rätt och nå sin fulla potential. Några områden är särskilt viktiga:

• Fler jobb behöver skapas och fler människor behöver kunna få de jobb som finns. Vi behöver öka Sveriges konkurrenskraft genom att skapa ännu bättre villkor för företagande och entreprenörskap – i hela landet.

• Jämställdheten i samhället måste förbättras så att kvinnor och män ges mer lika möjligheter på arbetsmarknaden. Det kräver bland annat att vi underlättar för fler människor att få vardags- och arbetslivet att gå ihop.

• Det är också tydligt att integrationen måste förbättras. Människor som kommer till Sverige behöver snabbt komma i utbildning och arbete för att kunna försörja sig själva.

• Nya Moderaterna ska även utveckla välfärdspolitiken. Vi behöver fler och nya reformer för att möta fallande kunskapsresultat i skolan och motverka kvalitetsbrister i sjukvård och äldreomsorg.

• Säkerhetsläget i omvärlden och i vårt närområde har försämrats; det kräver att vi förstärker vår säkerhets- och försvarspolitik.

• Attentaten i Köpenhamn och Paris ökar oron för våldsdåd också i vårt land. Den radikalisering som finns bland extrema grupper måste motverkas med kraft. Det är också viktigt att arbete mot hat- och sexualbrott förstärks samt att brottsofferinsatserna förbättras.

Detta är några av alla utmaningar vi diskuterade under Sverigedagen. Vi i Värmland lyfte särskilt fram hur vi ska minska ungdomsarbetslösheten i länet.

När Sverige har en oförberedd och passiv regering som skjuter viktiga beslut på framtiden är det avgörande att Nya Moderaterna fortsätter vara framtidsinriktade och har en tydlig politik för hur vi stärker Sverige. Vi är övertygade om att Värmland och Sverige kan mer.

Tomas Tobé (M)

Partisekreterare

Pia Hallström (M)

Riksdagsledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.