2014-12-18 06:00

2015-01-20 22:44

Vilket värde har Kronoparkens dag?

Debatt: Karlstads kommun

Visionen är att skapa en kulturell dag där invånarna i Värmland, studieförbunden, företagen, artisterna och utställarna och alla som arbetar för själva dagen känner samhörighet gentemot varandra, skriver Hamon ”Hamish” Sahebi.

Häromdagen fick jag frågan: ”Vilket värde har Kronoparkens dag för Karlstads kommun och hur gynnar den Värmlands län?”. Efter några sekunders tänkande hoppade orden ur min mun: ”Kronoparkens dag är bortsett från att vara ett centrum för mångfalden även en symbolik för ett enat Värmland. Allt som sker i Karlstad behöver nödvändigtvis inte ske centralt.

Kronoparken är faktiskt en stadsdel där många nationaliteter finns och detta är något de andra stadsdelarna saknar. Vad vi måste förstå är att Kronoparken tillhör framtiden. Vi har Fröding arena där många aktiviteter redan sker och förhoppningsvis kommer de att utökas successivt. Vi har även universitetet med sina tusentals studenter, där de flesta av dem är bosatta just på Kronoparken. Vi har Innovation park och framtidens innovatörer samlade på en och samma plats.

Många försöker benämna den rätta betydelsen av mångfald men tyvärr har den tappat sin sanna benämning. Mångfald, som i grundtanken om du frågar mig, är att förena människor där alla känner sig enade och inkluderade används många gånger som ett begrepp där ingen handlingskraft sker. Ord som låter fina utåt men när de ska förankras genom handlande, försvinner de likt såpbubblor i luften.

Låt mig även tillägga att Kronoparkens dag står för det sanna värdet av mångfald samtidigt som den även står för ett nyktert och mer hälsomedvetet samhälle. Många arrangemang i Karlstad marknadsför sig själva som att vara mot alkohol fast det ändå förekommer försäljning på plats. Medan Kronoparkens dag agerar utifrån de moraliska värderingar som den även står för.

Visionen är att skapa en kulturell dag där invånarna i Värmland, studieförbunden, företagen, artisterna och utställarna och alla som arbetar för själva dagen känner samhörighet gentemot varandra. Det går inte att bygga ett hus endast med en vägg. För att bygga ett hus krävs flera väggar och det är därför som vi eftersträvar att göra alla som har intresset att vara delaktiga i den här dagen.” Så nästa gång någon frågar dig: ” Vilket värde har Kronoparkens dag för Karlstad kommun och hur gynnar den Värmlands län?”. Säg till honom att här har du svaret!

Hamon ”Hamish” Sahebi

Karlstad

Häromdagen fick jag frågan: ”Vilket värde har Kronoparkens dag för Karlstads kommun och hur gynnar den Värmlands län?”. Efter några sekunders tänkande hoppade orden ur min mun: ”Kronoparkens dag är bortsett från att vara ett centrum för mångfalden även en symbolik för ett enat Värmland. Allt som sker i Karlstad behöver nödvändigtvis inte ske centralt.

Kronoparken är faktiskt en stadsdel där många nationaliteter finns och detta är något de andra stadsdelarna saknar. Vad vi måste förstå är att Kronoparken tillhör framtiden. Vi har Fröding arena där många aktiviteter redan sker och förhoppningsvis kommer de att utökas successivt. Vi har även universitetet med sina tusentals studenter, där de flesta av dem är bosatta just på Kronoparken. Vi har Innovation park och framtidens innovatörer samlade på en och samma plats.

Många försöker benämna den rätta betydelsen av mångfald men tyvärr har den tappat sin sanna benämning. Mångfald, som i grundtanken om du frågar mig, är att förena människor där alla känner sig enade och inkluderade används många gånger som ett begrepp där ingen handlingskraft sker. Ord som låter fina utåt men när de ska förankras genom handlande, försvinner de likt såpbubblor i luften.

Låt mig även tillägga att Kronoparkens dag står för det sanna värdet av mångfald samtidigt som den även står för ett nyktert och mer hälsomedvetet samhälle. Många arrangemang i Karlstad marknadsför sig själva som att vara mot alkohol fast det ändå förekommer försäljning på plats. Medan Kronoparkens dag agerar utifrån de moraliska värderingar som den även står för.

Visionen är att skapa en kulturell dag där invånarna i Värmland, studieförbunden, företagen, artisterna och utställarna och alla som arbetar för själva dagen känner samhörighet gentemot varandra. Det går inte att bygga ett hus endast med en vägg. För att bygga ett hus krävs flera väggar och det är därför som vi eftersträvar att göra alla som har intresset att vara delaktiga i den här dagen.” Så nästa gång någon frågar dig: ” Vilket värde har Kronoparkens dag för Karlstad kommun och hur gynnar den Värmlands län?”. Säg till honom att här har du svaret!

Hamon ”Hamish” Sahebi

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.