2018-10-07 17:37

2018-10-07 17:37

Tidemand tvåa i Wales

WALES: Rally

Pontus Tidemand var jämnheten själv i Wales Rally GB – och blev till slut tvåa i WRC2-klassen.

Han knaprar nu in i totalen och är endast 14 poäng efter ledaren.
– Det har varit en lång helg i svåra förhållanden, men jag är nöjd med vad vi presterat., säger han i ett pressmeddelande.

Under helgen avgjordes den elfte av trettonde deltävlingen i rally-VM.

Och Pontus Tidemand – som i totalen ligger tvåa och jagar Jan Kopecky – fick en fin start under torsdagens publiksträcka.

Tvåa efter lördagen

Tidemand körde stabilt också under fredagen, men kunde inte rå på teamkamraten – den unge finnen Kalle Rovanperä – som flög fram i ledning. Efter fredagen låg Tidemand tvåa i WRC2 – drygt en minut efter Rovenperä.

Tidemand säger att han under fredagen hade en del problem med inställningarna på sin bil.

– Det var helt klart rallyts mest krävande dag där vägkaraktären och greppet växlade hela tiden. Bilen kändes understyrd och vi klarade inte av att utmana som vi hade hoppats på utan såg till att ta oss igenom dagen, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Mekaniker

Lördagen var tävlingens längsta dag med hela nio sträckor. Något serviceuppehåll fick de tävlande heller inte, endast ett däckbyte mitt på dagen. Men Pontus och co-drivern Jonas Andersson körde bra och kunde dryga ut ledningen mot trean Gus Greensmith. Men han tog inte in på teamkamraten Rovenperä som höll undan ledningen.

Under söndagens andra sträcka stötte Tidemand och Andersson på problem och fick själva agera mekaniker.

– Vi slog i höger bak på dagens andra sträcka. Som tur var hade vi med oss tillräckligt med reservdelar i bilen för att fixa det när vi inte hade någon service innan målgång. Vi tappade lite tid men med så stora differenser gjorde det varken från eller till, huvudsaken var att vi hade kontroll över andraplatsen och tog hem den till teamet, säger Pontus.

Så blev också fallet. Tidemand blev med god marginal tvåa – hans 31:a pallplats i VM. Unge finnen Kalle Rovenperä tog sin första seger i karriären.

Andraplatsen innebär att Tidemand knaprar in på totalledaren Jan Kopecky som inte ställde upp i Wales. Nu är han endast 14 poäng efter Kopecky med två tävlingar kvar,

– Det har varit en lång helg i svåra förhållanden, men jag är nöjd med vad vi presterat. Visst siktade vi på seger för mästerskapets skull men förhoppningen grusades redan på fredagen. Jag är imponerad av Kalles framfart, särskilt just på fredagen, och det hade varit kul om vi hade fått till en jämn fight hela vägen som vi hade på lördagen och söndagen, säger Tidemand.

Under helgen avgjordes den elfte av trettonde deltävlingen i rally-VM.

Och Pontus Tidemand – som i totalen ligger tvåa och jagar Jan Kopecky – fick en fin start under torsdagens publiksträcka.

Tvåa efter lördagen

Tidemand körde stabilt också under fredagen, men kunde inte rå på teamkamraten – den unge finnen Kalle Rovanperä – som flög fram i ledning. Efter fredagen låg Tidemand tvåa i WRC2 – drygt en minut efter Rovenperä.

Tidemand säger att han under fredagen hade en del problem med inställningarna på sin bil.

– Det var helt klart rallyts mest krävande dag där vägkaraktären och greppet växlade hela tiden. Bilen kändes understyrd och vi klarade inte av att utmana som vi hade hoppats på utan såg till att ta oss igenom dagen, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Mekaniker

Lördagen var tävlingens längsta dag med hela nio sträckor. Något serviceuppehåll fick de tävlande heller inte, endast ett däckbyte mitt på dagen. Men Pontus och co-drivern Jonas Andersson körde bra och kunde dryga ut ledningen mot trean Gus Greensmith. Men han tog inte in på teamkamraten Rovenperä som höll undan ledningen.

Under söndagens andra sträcka stötte Tidemand och Andersson på problem och fick själva agera mekaniker.

– Vi slog i höger bak på dagens andra sträcka. Som tur var hade vi med oss tillräckligt med reservdelar i bilen för att fixa det när vi inte hade någon service innan målgång. Vi tappade lite tid men med så stora differenser gjorde det varken från eller till, huvudsaken var att vi hade kontroll över andraplatsen och tog hem den till teamet, säger Pontus.

Så blev också fallet. Tidemand blev med god marginal tvåa – hans 31:a pallplats i VM. Unge finnen Kalle Rovenperä tog sin första seger i karriären.

Andraplatsen innebär att Tidemand knaprar in på totalledaren Jan Kopecky som inte ställde upp i Wales. Nu är han endast 14 poäng efter Kopecky med två tävlingar kvar,

– Det har varit en lång helg i svåra förhållanden, men jag är nöjd med vad vi presterat. Visst siktade vi på seger för mästerskapets skull men förhoppningen grusades redan på fredagen. Jag är imponerad av Kalles framfart, särskilt just på fredagen, och det hade varit kul om vi hade fått till en jämn fight hela vägen som vi hade på lördagen och söndagen, säger Tidemand.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.