2018-08-16 15:28

2018-08-16 15:30

Johan fortsätter jaga första segern

KARLSKOGA: Racing

STCC går in på andra halvan av säsongen i och med helgens tävling på Gelleråsen i Karlskoga. Volkswagen Dealer Team sätter fullt fokus på sina två juniorer. För Johan Kristofferssons del fortsätter jakten på en förstaplats.

Stallchefen Tommy Kristoffersson vill att de unga adepterna plockar fram mer av sin kapacitet.

– Tempot finns där hos båda två, men det är inget snack om att vi hade ännu högre förväntningar och förhoppningar inför säsongen, säger Kristoffersson, krävande chef i Sveriges mest framgångsrika STCC-stall genom tiderna.

Hugo Nerman leder alltså JSM-tabellen med sina 113 poäng, vilket är 22 poäng mer än tvåan Philip Morin. Resan från huvudstaden till Karlskoga gör också Nicklas Oscarsson, femma i juniortabellen, som ännu väntar på sin första poäng i seniormästerskapet, något han självklart inte är nöjd med.

STCC-säsongen har hittills varit jämn och oviss. Sex race har fått sex olika vinnare.

– Och då har inte jag tagit någon seger. Det tror jag inte det var många som hade tippat på förhand, säger Johan Kristoffersson, trea i mästerskapet.

Volkswagens världsmästare har dominerat rallycross-VM fullständigt under säsongen, med sex segrar på sju tävlingar, men har ingen förstaplats i STCC – ett osannolikt utfall.

– Jag kan inte göra mer än att plocka ut allt som finns i bilen. På Falkenberg åkte jag verkligen på toppen av min kapacitet, men materialet i den specifikationen vi har nu räckte inte till helt enkelt.

Pappa Tommy tycker inte att det är en rättvis situation.

– Johan är en oerhört kompetent chaufför. Det har han visat genom att vara på allra högsta nivå internationellt, där han möter förare i världsklass, som Petter Solberg, Sébastien Loeb och Mattias Ekström. På hemmaplan har han tidigare gått igenom en hel säsong obesegrad i Carrera Cup där alla tävlar på samma villkor.

Stallchefen resonerar vidare kring matchningen av stallets guldklimp.

– Han har en enorm vilja och är en dokumenterad vinnarskalle. Grunden till hans framgångar ser jag i inställningen till tävling. Den är unik och den måste man behandla med respekt. Under hela Johans karriär har vi varit noggranna med att matcha honom klokt och valt de mästerskapen som passar honom, med bra sportsliga förutsättningar.

Stallchefen Tommy Kristoffersson vill att de unga adepterna plockar fram mer av sin kapacitet.

– Tempot finns där hos båda två, men det är inget snack om att vi hade ännu högre förväntningar och förhoppningar inför säsongen, säger Kristoffersson, krävande chef i Sveriges mest framgångsrika STCC-stall genom tiderna.

Hugo Nerman leder alltså JSM-tabellen med sina 113 poäng, vilket är 22 poäng mer än tvåan Philip Morin. Resan från huvudstaden till Karlskoga gör också Nicklas Oscarsson, femma i juniortabellen, som ännu väntar på sin första poäng i seniormästerskapet, något han självklart inte är nöjd med.

STCC-säsongen har hittills varit jämn och oviss. Sex race har fått sex olika vinnare.

– Och då har inte jag tagit någon seger. Det tror jag inte det var många som hade tippat på förhand, säger Johan Kristoffersson, trea i mästerskapet.

Volkswagens världsmästare har dominerat rallycross-VM fullständigt under säsongen, med sex segrar på sju tävlingar, men har ingen förstaplats i STCC – ett osannolikt utfall.

– Jag kan inte göra mer än att plocka ut allt som finns i bilen. På Falkenberg åkte jag verkligen på toppen av min kapacitet, men materialet i den specifikationen vi har nu räckte inte till helt enkelt.

Pappa Tommy tycker inte att det är en rättvis situation.

– Johan är en oerhört kompetent chaufför. Det har han visat genom att vara på allra högsta nivå internationellt, där han möter förare i världsklass, som Petter Solberg, Sébastien Loeb och Mattias Ekström. På hemmaplan har han tidigare gått igenom en hel säsong obesegrad i Carrera Cup där alla tävlar på samma villkor.

Stallchefen resonerar vidare kring matchningen av stallets guldklimp.

– Han har en enorm vilja och är en dokumenterad vinnarskalle. Grunden till hans framgångar ser jag i inställningen till tävling. Den är unik och den måste man behandla med respekt. Under hela Johans karriär har vi varit noggranna med att matcha honom klokt och valt de mästerskapen som passar honom, med bra sportsliga förutsättningar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.