2018-06-14 19:12

2018-06-14 19:12

Johan i jaktläge i STCC

ANDERSTORP: Racing

Johan Kristoffersson har för vana att hålla till i toppen, men inför STCC-helgen i Anderstorp ligger rallycrossvärldsmästaren på en för honom blygsam fjärdeplats.
– Det gäller att ladda till tusen och åka dit och göra ett så bra jobb som möjligt, säger Johan.

STCC-premiären på Knutstorp blev inte riktigt vad teamet hade räknat med, men med sina 30 poäng är Kristoffersson ändå bara nio efter ledande Daniel Haglöf.

– Vi hade hoppats på att vara mer konkurrenskraftiga, men gjorde ändå det bästa som gick med den fart vi hade. Vi var långt efter i början på helgen, men teamet gjorde ett bra jobb så vi kom närmare och närmare, konstaterar Kristoffersson.

Lite hämmade

Stallchefen i Volkswagen Dealer Team Bauhaus, Tommy Kristoffersson, har jobbat hårt sedan premiären för att teamet ska lyckas med förbättringar, men det finns också faktorer man inte kan påverka.

– Touring Car Racing är ett jättebra koncept och det kommer att bli ännu bättre, men vi tycker inte att det är riktigt rätt balans i bedömningarna än så länge. I nuläget är vi lite hämmade av Balance of Performance-systemet, tycker Tommy och fortsätter:

– Det ligger oss i fatet att Volkswagen har varit så framgångsrika i TCR internationellt. Seat, till exempel, har gjort ett väldigt bra jobb här i Sverige, men har inte haft samma framgångar utomlands.

Slå ur underläge

För det Arvika-baserade Volkswagen-teamet handlar det i nuläget om att ta den utmaningen på bästa sätt.

– Kanske är det nyttigt för oss att åka till en tävling och slå lite grann ur underläge. Det triggar oss att jobba ännu hårdare och vi har inte lämnat någon detalj åt slumpen inför tävlingen på Anderstorp, lovar Kristoffersson.

I den småländska motormetropolen väntar långa raksträckor och svepande kurvor, en trevlig upplevelse tycker Johan Kristoffersson.

– Väldigt fin och rolig bana, med mer internationell karaktär. Vi ska försöka optimera våra inställningar för banan och ta med oss en del av det vi lärde oss under testdagen på Rudskogen för ett par veckor sedan.

Sedan premiären på Knutstorp har stallkamraten Hugo Nerman hunnit med att ta studenten hemma i Helsingborg. Med firandet avklarat kan han nu lägga allt fokus på den andra deltävlingen i STCC. Teamets tredje förare, Nicklas Oscarsson, hade det tyngre i premiären och räknar istället med nystart på Anderstorp.

STCC-premiären på Knutstorp blev inte riktigt vad teamet hade räknat med, men med sina 30 poäng är Kristoffersson ändå bara nio efter ledande Daniel Haglöf.

– Vi hade hoppats på att vara mer konkurrenskraftiga, men gjorde ändå det bästa som gick med den fart vi hade. Vi var långt efter i början på helgen, men teamet gjorde ett bra jobb så vi kom närmare och närmare, konstaterar Kristoffersson.

Lite hämmade

Stallchefen i Volkswagen Dealer Team Bauhaus, Tommy Kristoffersson, har jobbat hårt sedan premiären för att teamet ska lyckas med förbättringar, men det finns också faktorer man inte kan påverka.

– Touring Car Racing är ett jättebra koncept och det kommer att bli ännu bättre, men vi tycker inte att det är riktigt rätt balans i bedömningarna än så länge. I nuläget är vi lite hämmade av Balance of Performance-systemet, tycker Tommy och fortsätter:

– Det ligger oss i fatet att Volkswagen har varit så framgångsrika i TCR internationellt. Seat, till exempel, har gjort ett väldigt bra jobb här i Sverige, men har inte haft samma framgångar utomlands.

Slå ur underläge

För det Arvika-baserade Volkswagen-teamet handlar det i nuläget om att ta den utmaningen på bästa sätt.

– Kanske är det nyttigt för oss att åka till en tävling och slå lite grann ur underläge. Det triggar oss att jobba ännu hårdare och vi har inte lämnat någon detalj åt slumpen inför tävlingen på Anderstorp, lovar Kristoffersson.

I den småländska motormetropolen väntar långa raksträckor och svepande kurvor, en trevlig upplevelse tycker Johan Kristoffersson.

– Väldigt fin och rolig bana, med mer internationell karaktär. Vi ska försöka optimera våra inställningar för banan och ta med oss en del av det vi lärde oss under testdagen på Rudskogen för ett par veckor sedan.

Sedan premiären på Knutstorp har stallkamraten Hugo Nerman hunnit med att ta studenten hemma i Helsingborg. Med firandet avklarat kan han nu lägga allt fokus på den andra deltävlingen i STCC. Teamets tredje förare, Nicklas Oscarsson, hade det tyngre i premiären och räknar istället med nystart på Anderstorp.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.