2018-05-17 18:03

2018-05-17 18:03

Smakstart av Westom mc

KRISTINEHAMN: Motorsport

Team Westom mc vann säsongens första serietävling i Kristinehamn, efter att sex Westomförare tog sig till A-final och två till B-final.
– Vi kom med fullt lag och då ökar chanserna, men vi var inte säkra på vinst, säger Marita Larsson i Westom mc.

Team Westom tappade tre förare inför säsongen, Amanda Karlsson, Angelica Dahl och Andreas Dahl. Men i stället utökade de med fem förare: Viktor Backlund från Karlstad, rutinerade norrmannen Pål Scott som återvänder, och de egna produkterna Anders Nilsson, tidigare klubbmedlem som nu börjat tävla samt Jesper Eriksson som är tillbaka efter skada och Sebastian Bergfjord, också en ny tävlande från egna klubben.

– Jätteroligt att det är så många och kul att de är på så olika nivå. Nu gjorde vi det ganska bra, men vi gick inte upp någon division i fjol, så jag tror inte att de gått med för att vi är så bra utan för att vi har det så roligt ihop, säger Marita Larsson.

I topp

Team Westom inledde serietävlingssäsongen i division III på Kristi Himmelfärdsdag i Kristinehamn och fick direkt med sig en seger efter att ha vunnit med 450 poäng, 30 poäng bättre än Falköping på andra plats och Skara, på 354 poäng.

– Ja så nu placerar vi oss i topp i tabellen.

Team Westoms mc ställde upp med följande lag: Alexander Klock, Roy Kohlberg, Christian Larsson, Simon Thorsander, Viktor Backlund, Anton Kohlberg, Mattias Hjelm, Ferdinand Ekbom, Andre Ljungqvist och Anders Nilsson.

Westom inledde det första tidskvalet med något försiktiga placeringar, med Simon Thorsanders elfteplats som bästa placering. Det skulle snabbt ändra sig i andra kvalet. Där dominerade västvärmlänningarna med Alexander Klock på första plats, Roy Kohlberg på tredje, Christian Larsson på fjärde och Anton Kohlberg på femte.

– Väldigt roligt att vi kom etta, tvåa, fyra och femma i andra kvalet.

Många från Westom

Till A- och B-finalen tog sig de 30 bästa och där var klubben väl representerad med sex förare i A-final och två i B-finalen. Bäst gick det för rutinerade Alexander Klock som vann både första och andra A-finalen.

– Kul att han vill köra med oss i division III, säger Marita Larsson.

Bra gick det även för Roy Kohlberg som placerade sig sexa och femma i A-finalerna, följt av Christan Larssons åttonde- och tolfteplats, Anton Kohlberg 13:e och 14:e, Viktor Backlund 15:e och 17:e och Simon Thorsander 28:e och 20:e. I B-finalen slutade Mattias Hjelm nia och Ferdinand Ekbom 15:e.

Andre Ljungqvist och Anders Nilsson körde för reservlaget och fick med sig en fjärdeplats.

Nästa serietävling körs i Skara 2 juni.

Team Westom tappade tre förare inför säsongen, Amanda Karlsson, Angelica Dahl och Andreas Dahl. Men i stället utökade de med fem förare: Viktor Backlund från Karlstad, rutinerade norrmannen Pål Scott som återvänder, och de egna produkterna Anders Nilsson, tidigare klubbmedlem som nu börjat tävla samt Jesper Eriksson som är tillbaka efter skada och Sebastian Bergfjord, också en ny tävlande från egna klubben.

– Jätteroligt att det är så många och kul att de är på så olika nivå. Nu gjorde vi det ganska bra, men vi gick inte upp någon division i fjol, så jag tror inte att de gått med för att vi är så bra utan för att vi har det så roligt ihop, säger Marita Larsson.

I topp

Team Westom inledde serietävlingssäsongen i division III på Kristi Himmelfärdsdag i Kristinehamn och fick direkt med sig en seger efter att ha vunnit med 450 poäng, 30 poäng bättre än Falköping på andra plats och Skara, på 354 poäng.

– Ja så nu placerar vi oss i topp i tabellen.

Team Westoms mc ställde upp med följande lag: Alexander Klock, Roy Kohlberg, Christian Larsson, Simon Thorsander, Viktor Backlund, Anton Kohlberg, Mattias Hjelm, Ferdinand Ekbom, Andre Ljungqvist och Anders Nilsson.

Westom inledde det första tidskvalet med något försiktiga placeringar, med Simon Thorsanders elfteplats som bästa placering. Det skulle snabbt ändra sig i andra kvalet. Där dominerade västvärmlänningarna med Alexander Klock på första plats, Roy Kohlberg på tredje, Christian Larsson på fjärde och Anton Kohlberg på femte.

– Väldigt roligt att vi kom etta, tvåa, fyra och femma i andra kvalet.

Många från Westom

Till A- och B-finalen tog sig de 30 bästa och där var klubben väl representerad med sex förare i A-final och två i B-finalen. Bäst gick det för rutinerade Alexander Klock som vann både första och andra A-finalen.

– Kul att han vill köra med oss i division III, säger Marita Larsson.

Bra gick det även för Roy Kohlberg som placerade sig sexa och femma i A-finalerna, följt av Christan Larssons åttonde- och tolfteplats, Anton Kohlberg 13:e och 14:e, Viktor Backlund 15:e och 17:e och Simon Thorsander 28:e och 20:e. I B-finalen slutade Mattias Hjelm nia och Ferdinand Ekbom 15:e.

Andre Ljungqvist och Anders Nilsson körde för reservlaget och fick med sig en fjärdeplats.

Nästa serietävling körs i Skara 2 juni.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.