2018-05-14 06:00

2018-05-14 06:00

Trubbigt Örnen tappade poängen på övertid

CHARLOTTENBERG: Fotboll

Örnen och Årjäng bjöd upp till en riktigt händelserik drabbning på Örnvallen i fredags men om den uppskattades av hemmapubliken var kanske tveksamt, med tanke på att gästerna fick med sig samtliga poäng hem till Årjäng.

En seger man säkrade mycket tack vare mittlåset Lars Nilsson och en imponerande effektivitet framåt.

– Lite surt att vi inte har den där killerinstinkten. Sett till målchanserna ska vi vinna den här matchen, konstaterade Örnentränaren Carl Jaller, som fick se sitt lag dominera stort första 20 minuterna.

Matchens första mål gjorde dock Årjäng på sin första riktiga målchans – i den 24:e minuten.

– Första 20 var riktigt bra men sedan tappade vi lite efter deras mål.

Niklas Pedersen stack i alla fall upp på den bortre stolpen på en frispark och fixade oavgjort, 1-1, precis före halvtidsvilan.

Ett mål som dock Årjäng verkade få mer kraft av än hemmalaget, då inledningen på andra var gästernas klart bästa period i matchen – som också återigen gav dem ledningen i matchen.

– Vi kommer ut halvdant i andra, det blir mest lyftningar från båda håll, men vi orkar ändå resa oss igen efter 1-2.

En offensiv satsning med tre man i backlinjen och en uppflyttad Niklas Pedersen för att skapa kraft i luftrummet gav en intensiv jakt på kvittering och i den 84:e minuten kom 2-2, efter att just Pedersen hittat in till inhopparen Linus Kvist.

Örnens offensivlusta låg dock kvar och ett lite väl ivrigt uppspel gav Årjäng läget att avgöra för gott – i den 91:a minuten.

– Det kunde ha blivit 3-2 åt båda håll i slutet, men nu var det de som fick det, konstaterade Jaller, som trots den retsamma förlusten ändå hade en del detaljer, och starka individuella insatser av spelare som Arvid Ränkeskog och Martin Portén, att glädjas över.

– Martin är jättebra i andra halvlek och Arvid ska ha ett jätteplus.

I och med segern gick Årjäng upp på tredje plats i tabellen med nio poäng, medan Örnen ligger kvar på fyra – strax över kvalstrecket.

– Tyvärr har vi inte den där målskytten som dunkar in 25 mål på en säsong, utan vi måste fördela det på fler, och när vi väl kommer till lägena så behöver vi ha fler folk inblandade. Vi är bra fram till den sista passningen och skulle ha behövt in lite mer folk i straffområdet. Det saknar vi lite.

En seger man säkrade mycket tack vare mittlåset Lars Nilsson och en imponerande effektivitet framåt.

– Lite surt att vi inte har den där killerinstinkten. Sett till målchanserna ska vi vinna den här matchen, konstaterade Örnentränaren Carl Jaller, som fick se sitt lag dominera stort första 20 minuterna.

Matchens första mål gjorde dock Årjäng på sin första riktiga målchans – i den 24:e minuten.

– Första 20 var riktigt bra men sedan tappade vi lite efter deras mål.

Niklas Pedersen stack i alla fall upp på den bortre stolpen på en frispark och fixade oavgjort, 1-1, precis före halvtidsvilan.

Ett mål som dock Årjäng verkade få mer kraft av än hemmalaget, då inledningen på andra var gästernas klart bästa period i matchen – som också återigen gav dem ledningen i matchen.

– Vi kommer ut halvdant i andra, det blir mest lyftningar från båda håll, men vi orkar ändå resa oss igen efter 1-2.

En offensiv satsning med tre man i backlinjen och en uppflyttad Niklas Pedersen för att skapa kraft i luftrummet gav en intensiv jakt på kvittering och i den 84:e minuten kom 2-2, efter att just Pedersen hittat in till inhopparen Linus Kvist.

Örnens offensivlusta låg dock kvar och ett lite väl ivrigt uppspel gav Årjäng läget att avgöra för gott – i den 91:a minuten.

– Det kunde ha blivit 3-2 åt båda håll i slutet, men nu var det de som fick det, konstaterade Jaller, som trots den retsamma förlusten ändå hade en del detaljer, och starka individuella insatser av spelare som Arvid Ränkeskog och Martin Portén, att glädjas över.

– Martin är jättebra i andra halvlek och Arvid ska ha ett jätteplus.

I och med segern gick Årjäng upp på tredje plats i tabellen med nio poäng, medan Örnen ligger kvar på fyra – strax över kvalstrecket.

– Tyvärr har vi inte den där målskytten som dunkar in 25 mål på en säsong, utan vi måste fördela det på fler, och när vi väl kommer till lägena så behöver vi ha fler folk inblandade. Vi är bra fram till den sista passningen och skulle ha behövt in lite mer folk i straffområdet. Det saknar vi lite.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.