2018-05-06 13:34

2018-05-06 13:34

Johan trea efter STCC-premiären

KNUTSTORP: Racing

Johan Kristoffersson ligger på fjärde plats efter att STCC-säsongen startade på Ring Knutstorp. Han blev fyra i första racet och trea i det andra.

– Det var ändå bra, säger han i ett pressmeddelande.

Under helgen startade årets STCC på Ring Knutstorp i Skåne. 21 bilar kom till start vilket är det största startfältet på många år.

Och rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson fick en fin start på STCC-säsongen då han – som vanligt – levererade stabila resultat. I första racet knep han en fjärdeplats och i det andra fick han kliva upp på prispallen då han blev trea.

– Det var ändå bra. Jag tror att vi tog så många poäng vi kunde med tanke på förutsättningarna. Jag är nöjd med min egen och teamets insats. Från att ha varit helt avhängda på träningen lyckades vi ändå plocka en hel del poäng till slut, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Tre i andra

Andra racet vanns av Andreas Wernersson och Kristoffersson hade också Robert Dahlgren före sig vid mållinjen. I andra tävlingen blev det smått kaotiskt då flera bilar kolliderade på start och mål-sträckan vilket gjorde att flera bilar krävde bärgning.

– Jag fick precis som Robert (Dahlgren) en väldigt bra start i andra tävlingen och kom förbi de båda Audi-bilarna. Jag låg så nära när det blev safety car att jag inte såg den och skickade på Dahlgren litegrann. Sedan ledde Robban vägen och tog sig förbi Ahlberg, men det tog det ytterligare två varv för mig att köra om Ekblom. Jag kunde inte rå på Robban därefter, det var inte så mycket att göra. Jag kände att framdäcken hade gått åt efter fighterna i början. Men totalt sett har det varit en helt ok premiär för Volkswagen, säger Kristoffersson.

Johan plockade 30 poäng under helgen och ligger fyra i sammandraget.

– Då har jag ingen extravikt i bilen nästa deltävling, säger han.

I lagtävlingen ligger Kristofferssons Volkswagen Dealer Team Bauhaus på andra plats med 40 poäng. Leder gör Seat Dealer Team PWR Racing med 77 poäng.

Inte helt nöjd

– Vi åker härifrån med hedern i behåll men också lite med svansen mellan benen. Vi är inte helt tillfreds och vet var vi måste hitta tid, men vi plockade de poäng vi kunde, säger Tommy Kristoffersson, stallchef i Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

Rookien i laget, Hugo Nerman, noterades för två stabila placeringar som sjua respektive åtta vilket gör att han ligger sjua totalt.

– Hugo hade ett par dåliga starter, men i övrigt motsvarar han våra förväntningar och tar viktiga poäng i teammästerskapet, säger Tommy Kristoffersson.

Nästa deltävling är på Anderstorp den 16 och 17 juni.

Under helgen startade årets STCC på Ring Knutstorp i Skåne. 21 bilar kom till start vilket är det största startfältet på många år.

Och rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson fick en fin start på STCC-säsongen då han – som vanligt – levererade stabila resultat. I första racet knep han en fjärdeplats och i det andra fick han kliva upp på prispallen då han blev trea.

– Det var ändå bra. Jag tror att vi tog så många poäng vi kunde med tanke på förutsättningarna. Jag är nöjd med min egen och teamets insats. Från att ha varit helt avhängda på träningen lyckades vi ändå plocka en hel del poäng till slut, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Tre i andra

Andra racet vanns av Andreas Wernersson och Kristoffersson hade också Robert Dahlgren före sig vid mållinjen. I andra tävlingen blev det smått kaotiskt då flera bilar kolliderade på start och mål-sträckan vilket gjorde att flera bilar krävde bärgning.

– Jag fick precis som Robert (Dahlgren) en väldigt bra start i andra tävlingen och kom förbi de båda Audi-bilarna. Jag låg så nära när det blev safety car att jag inte såg den och skickade på Dahlgren litegrann. Sedan ledde Robban vägen och tog sig förbi Ahlberg, men det tog det ytterligare två varv för mig att köra om Ekblom. Jag kunde inte rå på Robban därefter, det var inte så mycket att göra. Jag kände att framdäcken hade gått åt efter fighterna i början. Men totalt sett har det varit en helt ok premiär för Volkswagen, säger Kristoffersson.

Johan plockade 30 poäng under helgen och ligger fyra i sammandraget.

– Då har jag ingen extravikt i bilen nästa deltävling, säger han.

I lagtävlingen ligger Kristofferssons Volkswagen Dealer Team Bauhaus på andra plats med 40 poäng. Leder gör Seat Dealer Team PWR Racing med 77 poäng.

Inte helt nöjd

– Vi åker härifrån med hedern i behåll men också lite med svansen mellan benen. Vi är inte helt tillfreds och vet var vi måste hitta tid, men vi plockade de poäng vi kunde, säger Tommy Kristoffersson, stallchef i Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

Rookien i laget, Hugo Nerman, noterades för två stabila placeringar som sjua respektive åtta vilket gör att han ligger sjua totalt.

– Hugo hade ett par dåliga starter, men i övrigt motsvarar han våra förväntningar och tar viktiga poäng i teammästerskapet, säger Tommy Kristoffersson.

Nästa deltävling är på Anderstorp den 16 och 17 juni.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.