2018-04-15 16:21

2018-04-15 18:37

Kristoffersson tilldöms segern

BARCELONA: Ekström diskvalificerad

VM-premiären i rallycross var dramatisk så det räckte och blev över och den följdes också av en hel del dramatik efter att det tävlats färdigt.
Dramatik som i slutändan gjorde att Johan Kristoffersson tilldömdes segern.

Efter att domarna överlagt både länge och väl under söndagseftermiddagen meddelade FIA via rallycross-VM:s officiella hemsida att segraren i VM-premiären i Barcelona heter – Johan Kristoffersson.

Nästan två timmar efter att de sista bilarna rullat i mål på VM-premiären så kom det slutgiltiga beskedet, att domarna diskvalificerar Mattias Ekström efter att han trängt in Petter Solberg i en däcktrave i starten på finalen.

Det gör att Petters teamkollega, västvärmlänningen Johan Kristoffersson, flyttas upp från sin andraplats upp överst på podiet.

Världsmästaren från ifjol hade en motig resa under helgen och fick kämpa sig fram från svåra lägen, men från tredje startspår i finalen blev det alltså till slut ett riktigt lyckligt slut för Kristoffersson.

Efter att domarna överlagt både länge och väl under söndagseftermiddagen meddelade FIA via rallycross-VM:s officiella hemsida att segraren i VM-premiären i Barcelona heter – Johan Kristoffersson.

Nästan två timmar efter att de sista bilarna rullat i mål på VM-premiären så kom det slutgiltiga beskedet, att domarna diskvalificerar Mattias Ekström efter att han trängt in Petter Solberg i en däcktrave i starten på finalen.

Det gör att Petters teamkollega, västvärmlänningen Johan Kristoffersson, flyttas upp från sin andraplats upp överst på podiet.

Världsmästaren från ifjol hade en motig resa under helgen och fick kämpa sig fram från svåra lägen, men från tredje startspår i finalen blev det alltså till slut ett riktigt lyckligt slut för Kristoffersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.