2018-03-27 17:55

2018-03-27 17:55

Tight på Silverstone

SILVERSTONE: Rallycross

VM-premiären i rallycross närmar sig med stormsteg och den här veckan körs det officiella tester på Silverstone i England.

Att döma av den första dagen så kommer det att bli en jämn och tät fight om VM-titlarna i år, då inte mindre än fyra förare klämde sig in i ett knappt tidsutrymme drygt sex tiondelar efter den för dagen snabbaste föraren, Mattias Ekström.

Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson noterades för dagens femte bästa tid.

– Det kommer att bli riktigt tufft i år, konkurrensen ser otroligt stark ut. VM handlar om små marginaler men vi har jobbat hårt för att förbereda oss så som jag är säker på att våra konkurrenter också har gjort. Vi är redo för köra, kommenterade Johan i ett pressmeddelande från FIA.

Petter Solberg noterades för måndagens åttonde bästa tid, en och en halv sekund efter Ekström.

Testerna, där totalt 16 förare deltog, fortsatte med ett förmiddags och eftermiddagspass under tisdagen.

Kristoffersson körde inte under förmiddagen, men PSTX-kollegan Solberg noterades för den näst bästa tiden, fyra tiondelar efter Ekström som återigen var snabbast.

VM-premiären körs i Barcelona den 14-15 april.

Att döma av den första dagen så kommer det att bli en jämn och tät fight om VM-titlarna i år, då inte mindre än fyra förare klämde sig in i ett knappt tidsutrymme drygt sex tiondelar efter den för dagen snabbaste föraren, Mattias Ekström.

Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson noterades för dagens femte bästa tid.

– Det kommer att bli riktigt tufft i år, konkurrensen ser otroligt stark ut. VM handlar om små marginaler men vi har jobbat hårt för att förbereda oss så som jag är säker på att våra konkurrenter också har gjort. Vi är redo för köra, kommenterade Johan i ett pressmeddelande från FIA.

Petter Solberg noterades för måndagens åttonde bästa tid, en och en halv sekund efter Ekström.

Testerna, där totalt 16 förare deltog, fortsatte med ett förmiddags och eftermiddagspass under tisdagen.

Kristoffersson körde inte under förmiddagen, men PSTX-kollegan Solberg noterades för den näst bästa tiden, fyra tiondelar efter Ekström som återigen var snabbast.

VM-premiären körs i Barcelona den 14-15 april.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.