2018-03-13 16:52

2018-03-13 16:52

Mona redo för Holmenkollen

OSLO: Skidskytte

Mona Brorsson må vara Östersundsbaserad numera men världscupstävlingarna i Holmenkollen kommer ändå alltid att vara något av en hemmatävling.
Närmare Västvärmland än så kommer man inte i världscupscirkusen.

– Jag gillar Holmenkollen jättemycket. Dels för hur den ser ut och dels för att det är så mycket folk utefter spåret, men den allra största anledningen är att det är så mycket familj och vänner som kommer, det gör att det blir stort och känns speciellt att vara här, säger Mona.

Tävlingarna i Oslo bjuder på tre tävlingsdagar, där damerna kör sprint under torsdagen, stafett på lördagen och så en avslutande jaktstart på söndagen.

– Jag var ute och provade banan tidigare idag och såg väldigt fint ut. Jag körde hårt och jag tycker kroppen svarade bra, även om det kändes segt innan, så jag tycker jag kan skruva upp förväntningarna lite. Sedan är det alltid ett skytte som ska stämma också.

– Jag gillar Holmenkollen jättemycket. Dels för hur den ser ut och dels för att det är så mycket folk utefter spåret, men den allra största anledningen är att det är så mycket familj och vänner som kommer, det gör att det blir stort och känns speciellt att vara här, säger Mona.

Tävlingarna i Oslo bjuder på tre tävlingsdagar, där damerna kör sprint under torsdagen, stafett på lördagen och så en avslutande jaktstart på söndagen.

– Jag var ute och provade banan tidigare idag och såg väldigt fint ut. Jag körde hårt och jag tycker kroppen svarade bra, även om det kändes segt innan, så jag tycker jag kan skruva upp förväntningarna lite. Sedan är det alltid ett skytte som ska stämma också.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.