2018-02-27 16:30

2018-02-27 16:30

Niklas SM-sjua efter svårigheter

ÖSTERSUND: Rally

Det började lovande för Westoms Niklas Karlsson i den andra SM-deltävlingen i Östersund. Men efter problem med koppling och nysnö därtill slutade han sjua i klassen trimmat 2WD Fwd.

Under helgen kördes rallyts andra SM-deltävling i Östersund. Niklas fick en bra start på de första två sträckorna under fredagskvällen. Men på lördagens tredjesträcka började kopplingen att trilskas vilket gjorde att Niklas fick köra på högre växlar som i sin tur påverkade körningen i de smalare passagerna. Nysnön som fallit gjorde inte heller saken bättre och Niklas slutade som sjua i klassen trimmat 2WD Fwd och blev ensam värmlänning att åka i mål efter att Kils Mattias Olsson lade Golfen på taket och Fryksdalens Jan Johansson brutit.

Niklas får chans till avancemang i nästa deltävling.

– Tanken är att vi skall köra nästa SM-rally också, säger Niklas.

Vilket blir South Swedish Rally med start och mål i Älmhult i maj.

Under helgen kördes rallyts andra SM-deltävling i Östersund. Niklas fick en bra start på de första två sträckorna under fredagskvällen. Men på lördagens tredjesträcka började kopplingen att trilskas vilket gjorde att Niklas fick köra på högre växlar som i sin tur påverkade körningen i de smalare passagerna. Nysnön som fallit gjorde inte heller saken bättre och Niklas slutade som sjua i klassen trimmat 2WD Fwd och blev ensam värmlänning att åka i mål efter att Kils Mattias Olsson lade Golfen på taket och Fryksdalens Jan Johansson brutit.

Niklas får chans till avancemang i nästa deltävling.

– Tanken är att vi skall köra nästa SM-rally också, säger Niklas.

Vilket blir South Swedish Rally med start och mål i Älmhult i maj.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.