2018-02-10 19:15

2018-02-10 19:15

Mona näst bästa svenska i sprinten

PYEONGCHANG: Hyfsat läge inför jaktstarten

Något OS-guld blev det inte för de svenska skidskyttedamerna i lördagens tävlingar, men Hanna Öberg var inte alls långt ifrån en präktig skräll i det inledande sprintloppet.

Det västvärmländska hoppet, Mona Brorsson, gick ut med startnummer 30 och fick slita både med svåra vindar och kyla och kunde till slut skida i mål som 27:e tjej, en minut och 36 sekunder efter överlägsna segrarinnan Laura Dahlmeier.

Mona noterades för en bom i det liggande skyttet och en i det stående.

–Jag är väl halvnöjd. Det var svåra förhållanden på vallen, så man hade stora möjligheter om man hade tagit chansen, säger Brorsson till TT.

Tidsavstånden uppåt var inte så stora vilket ger hopp inför jaktstarten på måndag.

–Det är ändå ingen katastrof det här. 1,36 efter täten är inte så himla mycket. Så bra skytte på den här vallen på måndag, då tror jag att man kan plocka ganska mycket faktiskt.

Med sin 27:e plats var Mona näst bästa svenska. Bäst förutsättningar inför måndagen har Hanna Öberg, som var den som gick ut först av svenskorna – och införskaffade sig ett gyllene läge efter en nolla i det liggande skyttet men bommade tyvärr i stående och föll tillbaka till en sjunde plats i sin OS-debut, 40 sekunder efter Dahlmeier och 15 sekunder från en plats på pallen.

Elisabeth Högberg vurpade på slutvarvet och blev 35:a och Linn Persson åkte in på 37:e plats.

Det västvärmländska hoppet, Mona Brorsson, gick ut med startnummer 30 och fick slita både med svåra vindar och kyla och kunde till slut skida i mål som 27:e tjej, en minut och 36 sekunder efter överlägsna segrarinnan Laura Dahlmeier.

Mona noterades för en bom i det liggande skyttet och en i det stående.

–Jag är väl halvnöjd. Det var svåra förhållanden på vallen, så man hade stora möjligheter om man hade tagit chansen, säger Brorsson till TT.

Tidsavstånden uppåt var inte så stora vilket ger hopp inför jaktstarten på måndag.

–Det är ändå ingen katastrof det här. 1,36 efter täten är inte så himla mycket. Så bra skytte på den här vallen på måndag, då tror jag att man kan plocka ganska mycket faktiskt.

Med sin 27:e plats var Mona näst bästa svenska. Bäst förutsättningar inför måndagen har Hanna Öberg, som var den som gick ut först av svenskorna – och införskaffade sig ett gyllene läge efter en nolla i det liggande skyttet men bommade tyvärr i stående och föll tillbaka till en sjunde plats i sin OS-debut, 40 sekunder efter Dahlmeier och 15 sekunder från en plats på pallen.

Elisabeth Högberg vurpade på slutvarvet och blev 35:a och Linn Persson åkte in på 37:e plats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.