2018-01-23 17:14

2018-01-23 17:14

Oliver tvåa i Rally Aluksne

ALUKSNE: Rally

Gunnarskogskillen Oliver Solberg inledde det nya rallyåret starkt med en andraplats bland juniorerna i Rally Aluksne och en niondeplats totalt i den första deltävlingen i det lettiska mästerskapet.

Oliver och hans kartläsare Veronica Engan gjorde sin första tävling med sin nya Peugeot 208 R2 och premiären kunde knappt ha gått bättre då det bara var hemmahoppet och storfavoriten Martins Sesks, också han i en Peugeot 208 R2, som var snabbare.

Rutinerade Sesks byggde upp ett litet försprång tidigt och vann både den första och andra sträckan med 19 sekunder tillgodo. Sesks fortsatte att vinna sträcka efter sträcka, men Oliver minskade avståndet betydligt efterhand – och på den sista, den nionde, slog Oliver till med en sträckseger.

Totalt blev avståndet upp till Sesks en minut och 22 sekunder.

Den andre svensken till start, Adam Vestlund, låg på sjätte plats i klassen när han tvingades bryta på sträcka sju, efter att ha slagit sönder styrningen.

WRC-meriterade ukrainaren Valery Gorban, i en Mini Cooper, vann totalt, med tre sekunder tillgodo på Janis Berkis.

Oliver och hans kartläsare Veronica Engan gjorde sin första tävling med sin nya Peugeot 208 R2 och premiären kunde knappt ha gått bättre då det bara var hemmahoppet och storfavoriten Martins Sesks, också han i en Peugeot 208 R2, som var snabbare.

Rutinerade Sesks byggde upp ett litet försprång tidigt och vann både den första och andra sträckan med 19 sekunder tillgodo. Sesks fortsatte att vinna sträcka efter sträcka, men Oliver minskade avståndet betydligt efterhand – och på den sista, den nionde, slog Oliver till med en sträckseger.

Totalt blev avståndet upp till Sesks en minut och 22 sekunder.

Den andre svensken till start, Adam Vestlund, låg på sjätte plats i klassen när han tvingades bryta på sträcka sju, efter att ha slagit sönder styrningen.

WRC-meriterade ukrainaren Valery Gorban, i en Mini Cooper, vann totalt, med tre sekunder tillgodo på Janis Berkis.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.