2017-11-22 16:57

2017-11-22 16:57

Kristoffersson nominerad till Jerringpriset

ARVIKA: Motorsport

Under onsdagen blev det klart vilka svenska idrottare som är nominerade till det prestigefyllda Jerringpriset, som kommer att delas ut på Idrottsgalan i januari.

Glädjande nog återfinns det en västvärmlänning på listan över de 14 nominerade idrottarna den här gången.

Med finns nämligen rallycrossföraren Johan Kristoffersson som inte bara vunnit VM i rallycross den här säsongen, utan också hunnit med att slå en rad imponerande rekord under resans gång, där han bland annat som första förare någonsin vann fem VM-deltävlingar i rad och sju totalt under säsongen – också det mer än någon annan mäktat med.

Övriga nominerade till Jerringpriset är Anna Nordqvist, golf, Badou Jack, boxning, Daniel Ståhl, friidrott, herrlandslaget i fotboll, Max Salminen, segling, Peder Fredricson, ridsport, Sandra Näslund, skicross, Sarah Sjöström, simning, Sofia Olofsson, thaiboxning, Stefan Olsson, paratennis, Tove Alexandersson, orientering, Tre Kronor, ishockey, Victor Öhling Norberg, skicross.

Glädjande nog återfinns det en västvärmlänning på listan över de 14 nominerade idrottarna den här gången.

Med finns nämligen rallycrossföraren Johan Kristoffersson som inte bara vunnit VM i rallycross den här säsongen, utan också hunnit med att slå en rad imponerande rekord under resans gång, där han bland annat som första förare någonsin vann fem VM-deltävlingar i rad och sju totalt under säsongen – också det mer än någon annan mäktat med.

Övriga nominerade till Jerringpriset är Anna Nordqvist, golf, Badou Jack, boxning, Daniel Ståhl, friidrott, herrlandslaget i fotboll, Max Salminen, segling, Peder Fredricson, ridsport, Sandra Näslund, skicross, Sarah Sjöström, simning, Sofia Olofsson, thaiboxning, Stefan Olsson, paratennis, Tove Alexandersson, orientering, Tre Kronor, ishockey, Victor Öhling Norberg, skicross.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.