2017-11-14 17:29

2017-11-14 17:29

Efterlängtad seger för BIK

KARLSKOGA: Ishockey

BIK Karlskoga, med västvärmlänningarna Viktor Lang och Victor Berglind, har haft en tung höst och ligger just nu på jumboplats i Hockeyallsvenskan.

En position som man hamnat i mycket tack vare en resultatmässig svacka som hållit i sig sedan mitten av oktober. Sju förlustmatcher i rad hann det bli innan östvärmlänningarna bröt sviten i helgens match mot Vita Hästen. En match som man vann med 4-1.

– Det var i alla fall åt rätt håll. Jag tycker inte vi gjorde någon perfekt match, men jämfört med tidigare var det ett bra steg i rätt riktning, konstaterar Viktor Lang.

Senast man vann var den 16 oktober, då man besegrade Timrå. Efter det har man radat upp resultatraden Oskarshamn 1-3, Leksand 0-4, Västervik 1-4, Södertälje 3-6, Björklöven 3-4, Troja/Ljungby 2-3 och MoDo 3-5.

Orsaken till förlustraden är dock inte lätt att hitta.

– Om vi visste det så hade vi inte förlorat så många matcher. Det kan vara många orsaker, men framförallt har vi inte gjort speciellt många matcher som har varit bra i 60 minuter. Det är helt klart en bidragande orsak.

Nu är dock sviten spräckt.

– Det gör det ju väldigt mycket skönare att vinna, fortsätter Viktor, som dock har varit med om värre negativa sviter.

– För två-tre år sedan så vann vi 13 matcher i rad. Efter det tror jag vi radade upp nästan nio förluster.

Nu får vi hoppas att BIK inlett en svit av det mer positiva sorten.

– Man kan ju alltid hoppas. Det kommer att bli ett jävla krig att vinna varje match, men det är det som kommer att krävas, och det krävs att vi verkligen förstår det. Det är mycket roligare att vinna än att förlora, det tror jag nog alla insåg nu i helgen.

Enda vägen är i alla fall uppåt, i och med att man redan ligger på sistaplatsen, med 18 inspelade poäng, två mindre än nästjumbon Troja/Ljungby.

Upp till nedflyttningsstrecket skiljer tre poäng.

– Vi är i botten. Nu kan det bara bli bättre.

En position som man hamnat i mycket tack vare en resultatmässig svacka som hållit i sig sedan mitten av oktober. Sju förlustmatcher i rad hann det bli innan östvärmlänningarna bröt sviten i helgens match mot Vita Hästen. En match som man vann med 4-1.

– Det var i alla fall åt rätt håll. Jag tycker inte vi gjorde någon perfekt match, men jämfört med tidigare var det ett bra steg i rätt riktning, konstaterar Viktor Lang.

Senast man vann var den 16 oktober, då man besegrade Timrå. Efter det har man radat upp resultatraden Oskarshamn 1-3, Leksand 0-4, Västervik 1-4, Södertälje 3-6, Björklöven 3-4, Troja/Ljungby 2-3 och MoDo 3-5.

Orsaken till förlustraden är dock inte lätt att hitta.

– Om vi visste det så hade vi inte förlorat så många matcher. Det kan vara många orsaker, men framförallt har vi inte gjort speciellt många matcher som har varit bra i 60 minuter. Det är helt klart en bidragande orsak.

Nu är dock sviten spräckt.

– Det gör det ju väldigt mycket skönare att vinna, fortsätter Viktor, som dock har varit med om värre negativa sviter.

– För två-tre år sedan så vann vi 13 matcher i rad. Efter det tror jag vi radade upp nästan nio förluster.

Nu får vi hoppas att BIK inlett en svit av det mer positiva sorten.

– Man kan ju alltid hoppas. Det kommer att bli ett jävla krig att vinna varje match, men det är det som kommer att krävas, och det krävs att vi verkligen förstår det. Det är mycket roligare att vinna än att förlora, det tror jag nog alla insåg nu i helgen.

Enda vägen är i alla fall uppåt, i och med att man redan ligger på sistaplatsen, med 18 inspelade poäng, två mindre än nästjumbon Troja/Ljungby.

Upp till nedflyttningsstrecket skiljer tre poäng.

– Vi är i botten. Nu kan det bara bli bättre.